İhsan Aydın
İhsan Aydın

Orhaneli’nde siyasete örnek gösterilecek fotoğraf karesi

Yeryüzünde herkesin aynı şeyleri düşüneceği, aynı dünya görüşüne sahip olacağı, aynı siyasi parti çatısı altına bulaşabileceği bir yer yok.

Farklılıklar zenginliğimizin birer parçası.

Dün Orhaneli’nden Türkiye’de siyaset yapan herkese örnek olabilecek bir fotoğraf karesi gözümüze ilişti.

Orhaneli’nin AK Partili Belediye Başkanı Ali Aykurt ilçedeki tüm siyasi partilerin başkanlarına birer davet yaparak kendilerini makamında ağırlamış.

AK Parti İlçe Başkanı Ramazan Turhan, MHP İlçe Başkanı Sedat Mestan, CHP İlçe Başkanı Yaşar Aslan, İYİ Parti İlçe Başkanı Mümtaz Aslan, Yeni Refah Partisi İlçe Başkanı Davut Balı ile Yeni Vatan Partisi İlçe Başkanı Aslan İnceyürek Başkan Aykurt’un davetine katılmışlar. Mazeret bildiren Saadet Partisi ilçe başkanı ise toplantıya iştirak edememiş.

Doğrusu o buluşma siyasette tansiyonu düşürecek bir fotoğraf karesine dönüşmüş.

Konuşarak bir çok şeyin çözülebileceği bir buluşmanın fotoğrafı olmuş.

Başkan Aykurt o kareyi sosyal medya hesaplarından paylaşırken altına da, “Haftaya verimli bir toplantı ile başladık. İlçemize faaliyet gösteren siyasi partilerin ilçe başkanları ile birlikte istişare toplantımızı gerçekleştirdik. İlçemiz için neler yapabileceğimiz konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunduk. Katkılarından dolayı şahsım ve hemşerilerim adına kendilerine teşekkür ediyorum notunu düşmüş.
Dün o kare üzerine Başkan Aykurt’u arayıp bilgi aldık.

Davetten Orhaneli’ndeki ilçe başkanları son derece memnun olmuşlar.

Başkan Aykurt kendilerine, Orhaneli’nde göreve geldiklerinden bu yana yaptıkları ve yeni dönemde yapılacaklarla ilgili bilgi vermiş.

Aykurt, “Çok verimli bir toplantı oldu. İlçe başkanlarımızı bilgilendirdik, onlara bir sunum yaptık. İlçe için bundan sonra yapılabilecekler konusunda görüşlerini aldık. Hepsi memnun kaldı, teşekkür ettiler ve bu toplantıların sürmesini dile getirdiler dedi.

Orhaneli’de yeni gelişmeler olabilir.

Örneğin; ilçede henüz yeri netleşmeyen yeni bir cezaevinin yapımından bahsediliyor.

  1. derece teşvik bölgesi dışı kalması da başlı başına bir konu. Bu konuda da girişimler var.

Başkan görüşmenin içeriği konusunda çok bilgi vermedi ama bunların da konuşulduğunu düşünüyoruz.

Ali Başkan bu toplantı öncesi sabah erken saatlerde de ilçedeki din görevlileri ile buluşmuş. Orada da ilçe gençliğine dönük yapılacaklarla ilgili fikir alışverişinde bulunulmuş.

 

T-2’de sorunların aşılması Başkan Aktaş’ı rahatlatır

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 2017 Kasım’ın göreve getirildiğinde İstanbul Caddesi üzerindeki hukuki sorunlar nedeniyle yılan hikayesine dönen T-2  Tramvay Hattı’nı da kucağında bulmuştu.

İhaleyi alan müteahhit firma işi yarıda bıraktı. Projenin tamamlama ihalesi geçtiğimiz aylarda yapıldı, şimdi tekrar şantiyeye geri dönüldü.

Bursa adına gecikmeli de olsa sevindirici bir durum.

Önceki gün bürokratlarıyla birlikte hatta incelemelerde bulunan Başkan Aktaş’ın, üç yıl sonra T-2’de işleri rayına oturtması eminiz en çok kendisini mutlu etmiştir. Zira burası kentin ortasında sürüncemeye kalmış bir Büyükşehir projesiydi.

Bütün hukuki, idari ve mali engellerin aşılıp, yeniden inşaatın başlamasına bir Bursalı olarak biz de sevindik.

Gelecek yıl bu tarihlerde sistemin Kent Meydanı’ndan Terminal’e yolcu taşımaya başlayacak olması hepimizi umutlandırdı.

Dileriz başka sorunla karşılaşılmaz.

 

Gülümoğlu: Mahfel ile bizim bir bağımız yok”

 

Geçenlerde bu sütunlardan, Setbaşı’nda Bursa’nın en değerli kamu mülklerinden biri olan Mahfel Çay Bahçesi ve müştemilatına Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün yasa gereği el koyduğunu, o tesisin Büyükşehir Belediyesi envanterinden çıktığını yazmıştık.

O yazımıza, Büyükşehir Belediyesi iştiraki BURFAŞ’ın 2018 yılındaki özelliştirme ihalesinde tesisin ortaklarıyla birlikte ilk işletmecisi olan Gülümoğlu Baklavaları’ndan bir hatırlatma geldi.

Firma yetkilileri, “Başlangıçta ihale bizim adımıza sonuçlandı ama kısa bir süre sonra Mahfel ile firmamızın bir bağı kalmadı. Müşterilerimizden gelen sorular üzerine hatırlatma gereği duyduk”  dediler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X