Yerel seçim öncesi partilerin aday belirleme süreci devam ediyor. Dün Olay Medya’da konuğumuz Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Cem Kürşat Hasanoğlu idi.
Hasanoğlu, AK Parti’den Osmangazi belediye başkan aday adaylığını başvurdu. O da diğer aday adayları gibi bekleyenlerden.
10 yıldır ilçede teknik başkan yardımcısı olarak çalışıyor. Galatasaray Lisesi ve İTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunu, yüksek lisans da yapmış.
41 yıllık Osmangazili olduğunu söylüyor. Hasanoğlu’nun avantajı, halen görev yaptığı ilçenin sorunlarına vâkıf olması. Tecrübesini bundan sonra da başkan olarak Bursa’ya ve Osmangazi’ye hizmet olarak aktarmak istiyor.
Hasanoğlu, “1 Nisan’da hiç vakit kaybetmeden Osmangazi’nin sorunlarını bilen, tanıyan biri olarak projeleri de tatbik aşamasına geçirebilecek bir kapasitedeyim. Bu işi de iyi yapacağıma inanıyorum” dedi.
Aday adaylarının hemen hepsinin, ilçede kentsel dönüşüm yapılması gerektiğinden bahsettiğini hatırlatan Hasanoğlu, “Kentsel dönüşüm Osmangazi’nin olmazsa olmazı ama bununla birlikte ilçe sakinlerinin yaşam kalitesini artırıcı adımlar da atmak gerekiyor” diye konuştu. Hasanoğlu, kendisinin Soğanlı ve Kükürtlü kentsel dönüşüm projelerinde bizzat görev aldığını da hatırlattı.
Hasanoğlu yapacaklarını ise şöyle sıraladı:
“Yaşam kalitesini nasıl yükselteceğiz? İnsanımız çarşıya pazara çıktığında internete kolay erişecek. Bisikletiyle işten eve evden işe gidip gelebilecek yollara sahip olunacak. Engellilerimizin sokağa çıkmaktan imtina etmeyeceği engelsiz bir Osmangazi olacak. Parklanma ve otopark sorunu yüzünden mahallelilerin mutsuz olmadığı bir Osmangazi hedefliyorum. Hisar nezih bir semt ama burada yaşayan hemşerilerimiz otopark olmadığı için terk ediyor. Buralara cep otoparklar planlıyorum. Gençler için eğlenebilecekleri mahalle kültür merkezleri olacak. Kadınlarımızın, yaşlılarımızın eve hapsolmayacakları sosyalleşme merkezleri yapacağız. Açık su yüzücüsü bir sporcu olarak, sporu tüm Osmangazi nüfusu için olmazsa olmaz hale getireceğiz.”
Hasanoğlu, Osmangazi’de ‘çok kaliteli işler’ yapıldığının da altını çizerek, Suriçi, Panoramik müze ve Osmangazi Meydanı’nı bunlara örnek gösterdi.
Ardından, “Bizim hedefimiz bu bayrağı daha yükseğe çıkarmak. Biz yeni Bursa için yeni hedefler belirleyerek yeni bir vizyon ortaya koyacağız. Tarım hedeflerimizi gözden geçireceğiz. Bursa’nın ova sınırlarının yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor. Bunu da Tarım İl Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yapacağız. Osmangazi’nin ve Bursa’nın tarımsal ürünlerini daha öne çıkaracağız” diyerek sözlerini tamlamladı.
Donanımlı ve vizyoner bir teknik isim olarak Hasanoğlu görev verildiğinde Osmangazi’ye değer katacaktır.
İnegöl sanayisini becayişle dönüştürmeyi vaat ediyor
Dünkü ziyaretçilerimizden biri de AK Parti’den İnegöl’de belediye başkan aday adaylığı başvurusu yapmış olan İsmail Kösem idi. Kösem, ilçede lojistik sektöründe faaliyet gösteriyor. 2019’da da başvuru yapmış. İnegöl ticaretinin ve sosyal hayatının içinde yer almış.
Halen İnegöl Türkmen Boyları Federasyonu Başkanı. İnegölspor yönetimlerinde de görev üstlenmiş.
Kösem’in görev verilmesi halinde yapacakları içinde dikkatimizi çeken bir vaadi vardı.
İnegöl’ün her kış ayında hava kalitesinin şehirle iç içe geçmiş sanayisi yüzünden kötüleştiği biliniyor. Bu yüzden, ilçede akciğer rahatsızlıklarının da arttığını söylüyor. Kendisi ise, becayiş yöntemiyle kent içindeki sanayiyi Ümitalan, Kınık Mezit boğazındaki 30 kilometrelik hat zerine taşımayı, buraya yol boyu mağazalar ve iş yerleri yapmayı vaat ediyor. Kösem’in cazibe merkezleri ve hafif metronun altyapısı gibi vaatlerini de not ettik.
BUSKİ memuru Küçük Mudanya’yı istiyor
Dün son konuğumuz CHP’den Mudanya belediye başkan aday adayı olan Lale Küçük idi.
Küçük de BUSKİ’de devlet memuru olarak çalışırken istifa edip, CHP’den Mudanya’yı yönetmeye talip olmuş.
Artvin kökenli. Dolu bir STK geçmişi var. “Mudanya dökük bir şehir. Yapılması gereken çok iş var. Mevcut yapı stokunun çok acil deprem fizibilitesinin çıkarılması gerekiyor. Çok uç projeler duyuyorum ama insanı mutlu edecekler öncelenmeli” diyor.
STK’larda çalışmaya doyduğunu, artık daha fazla insana, daha çok yetkiyle dokunmak istediğinin altını çizen Küçük sözlerini şöyle tamamlıyor:
“İddialı projelerden önce kendi evimizin önündeki çöpü süpürmeliyiz. Mudanya’nın ileri gelenleriyle, akil insanlarıyla neler yapabileceğmizi oturup değerlendireceğiz. Klasik projelere girmek istemiyorum. Çalıştıktan sonra her şeyin yapılabileceğine inanıyorum. Mesela, Tirilye zeytini Gemlik’in gerisinde kaldı. Bunu dünyada öne çıkarıcı çalışmalar yapılmalı. Kadın yuvayı kuran insandır. O mutlu olursa toplum mutlu edilir.”
CHP’den Mudanya’yı çok isteyen var. Aday adayı Küçük de onlardan biri.
Bakalım parti yönetimi burada kimde karar kılacak?