İki hafta önce ülkemizin en ucundaki illerdeydik.
Gördük ki, bölücü terör belasından kurtuldukça bölge yeniden canlanmış.
İç turizm patlamış. Turizm şirketlerinin ilanlarından doğu ve güneydoğu illerine tur programları çoğalmış.
Hatta, gittiğimiz çoğu kentte Bursa’dan 1-2 tur gurubuyla bile karşılaştık. Ziyaretlerden bölge insanın da memnun.
Bu girişin ardında gelelim asıl konumuza.
Merkezi Bursa’da bulunan Özel Alim Okulları, Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Doğansu Köyü’nün Anaokulu’nu donatmak için kolları sıvamış, biz de konuyu geçtiğimiz haftalarda köşemize taşımıştık.
Okul kurucusu Soner Yenilmezcan ve eşi ile öğretmen arkadaşları Doğansu’daki miniklerin anaokulun tepeden tırnağa değiştirilmiş. Bursa’dan öğrenci velilerinden ve hayırseverlerden temin edilen kaynakla okulun mobilyaları yenilenmiş, eğitim materyalleri, oyuncaklar götürülmüş.
Soner Bey’in attığı fotoğraflardaki miniklerin mutluluğunun tarifi çok zor.
Hepsinin yüzü gülüyor.
İyiliğin sınırı yok. Siz yeter ki, içten ve samimi olarak bunu yapmak isteyin.
Minik yüreklere Bursa’dan uzanan yardım eli gösteriyor ki, ülkemiz et ve tırnak gibi birbirinden ayrılamaz.
Alim Okulları Kurucusu Soner Yenilmezcan, “Allah’a hamd olsun. Ağrı Patnos Doğansu Anaokulu baştan aşağı yenilendi. Değerli destekçilerimizin vesilesiyle çocuklarımıza aile sıcaklığında bir anaokulu düzenledik” diyor.
Emek veren tüm bağışçılara teşekkür eden Yenilmezcan, “İyi ki, çocuklarımızın yarınlarına umut, yüzlerine gülümseme sebebi oldunuz” ifadelerini de kullanıyor.
Çok değil, 150 bin liralık bir katkıyla baştan aşağı yenilenen ve çocukların yüzünü güldürden bu destekle Bursa ile Doğansu arasında da sarsılmaz bir bağ kurulmuş oldu. Artık o çocukların Bursa’yı unutmaları mümkün değil.
Soner Bey ve destekçilerini biz de kutluyoruz.
İşte böylesi ufak dokunuşlar, Doğansu’da büyük mutluluk ve sevince yol açabiliyor.
Alim Okulları, meblağı küçük ama etkisi büyük bir sosyal sorumluluk projesine imza atmış oldu. Bunu yaparken de etrafındaki destekçilerinin katkılarını aldı.
Bunu hemen bütün özel okullarımız, kolejlerimiz de yapabilir. Oralara el uzatmak, insanına dokunmak gerekiyor.
Bu arada Doğansu Anaokulu için kırtasiye desteğinde bulunmak isteyen hemşerilerimiz Alim Okulları kurucusu ile irtibata geçebilirler. Bölgeye yardım götürme işi bundan sonra da devam edecek.
Osmangazi’den Bilge Kral’a vefa
Bosna Hersek’in kurucu cumhurbaşkanı Aliye İzzetbegoviç yaşama veda etmeden önce son nefesini verirken, ülkesini Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a emanet etmişti.
Bilge Kral olarak da anılan Aliya İzzetbegoviç öyle Türkiye ve İslam hayranıydı ki, Avrupalıların ve Sırpların bunu hazmetmesi beklenemezdi. Avrupa’nın ortasında Müslüman bir ülke oluşturmanın gururunu taşıyordu.
Osmanlı’nın Balkanlar’da bıraktığı bu değerli toprak parçası ve insanı ülkemizle hep samimi ve sıcak bir ilişki kurdu.
Ölümünün 18. yılında Bilge Kral için Osmangazi Belediyesi de Bursa’da bir vefa örneği sergiliyor.
Onun adına, ‘Doğu ile Batı arasında Aliya İzzetbegoviç Fotoğraf Sergisi ve Paneli’ bugün Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilecek.
Kızı Leyla Akşamija ile Prof. Dr. Sanjin Kodric ve Dr. Osman Arslan’ın konuşmacı olacakları panel saat 16.00’da başlayacak, sergi ise saat 15.00’te açılacak.
Osmangazi Belediyesi’nin bu etkinliğinin kaçırmamanızı tavsiye ederiz.
Mezarlıklar Müdürlüğü’ne yeni atama
Bursa Büyükşehir Belediyesi’de kısa bir süre önce asaleten atamaları yapılan daire başkanlarının ardından Sağlık İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı Mezarlıklar Şube Müdürlüğü görevine de yeni bir isim getirildi.
Görevden ayrılan Neşet Kaya’dan boşalan koltuğa bu müdürlükte çalışan ve daha önce Muş’tan Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne geçiş yapan Ziraat Mühendisi Şefik Salur oturtuldu. Eski müdür Neşet Kaya’nın da Huzurevi Şube Müdürlüğü emrine verildiğini öğrendik.
Bursa’daki Muş STK’larında da görev yapan Salur’un birime yabancı olmadığı ve koltuğa oturur oturmaz da kolları sıvadığı belirtiliyor. Salur’un ilk ziyaretçileri arasında ise Bursa’daki Muşlu hemşerileri dikkat çekiyor.