İhsan Aydın
İhsan Aydın

Sancısız geçişe itirazlar geliyor

Önceki gün bu sütunlardan, 6360 Sayılı Bütünşehir Yasası ile lağvedilen İl Özel İdaresi’nin Bursa Büyükşehir Belediyesi ile entegrasyonunda araç gereç ve personel devrinde diğer kentler gibi fazlaca sorun yaşanmadığını aktarmıştık.
 
Öyle kentler var ki, Valilikler ile Büyükşehir Belediyeleri mülk paylaşımında mahkemelik olmuşlardı.
 
Bunların çoğunluğu muhalefet partilerine ait Büyükşehir Belediyeleri.
 
Sancısız geçiş tespitimize eski Bursa İl Özel İdaresi’nden Büyükşehir’e aktarılan ve halen görev verilmeyen bürokratlardan itiraz geldi.
 
Büyükşehir Belediyesi’nde 7 aydır kızakta tutulan ve bir iş verilmeyen bürokratların, kadro olduğu halde bulundukları unvanlara uygun atamaları yapılmıyor.
Kapanan İl Özel İdaresi’nden 3’ü Genel Sekreter Yardımcısı, 7’si Daire Başkanı olmak üzere 10 bürokratın atama beklentilerinin gerçekleşmediği dillendiriliyor.
 
Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart Yerel Seçimleri sonrası Özel İdaresi’nden gelen sadece 2 daire başkanına görev vermiş.
 
Atanmayan bürokratlar, Büyükşehir Belediyesi’nin Acemler’deki eski Otobüs İşletmesi lojmanlarının bulunduğu binada görev bekliyorlar.
 
Kadro olduğu halde yeni kurulması gereken bazı daire başkanlığı ve Genel Sekreter Yardımcılıklarına atama yapılmayışı Özel İdare bürokratlarının canını sıkmış.
 
Bütünşehir sonrası Özel İdare’nin tüm eski bürokratlarına yeni dönemde Büyükşehir’de aynı statü verilebilir mi?
 
Buna Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe karar verecek.
Siyaseten işbaşına gelen yöneticilerin kendi ekibiyle çalışma hakkının bütün kurumlar için geçerli olduğu gerçeği de unutulmamalı.
 
Kaldı ki, Özel İdare’nin bin dolayında personeli yasa gereği Büyükşehir’de çalışmaya devam ettikleri de biliniyor.
 
Atanmayan bürokratlar belki de hukuk yoluyla hak arayacaklar.
 
Dava açılırsa, eski Özel İdare bürokratları ile Büyükşehir Belediyesi arasında saklı kalan sorun böylece hukuka intikal etmiş olacak.
 
 
 
Uçbeylerinin bilgisayarı
 
 
Dün sabah Merinos Gölpark’ta bilgisayar teslim törenini izledik.
 
Büyükşehir Belediyesi, merkezde olduğu gibi metropole dahil olan 10 yeni ilçenin muhtarlarını da çağdaş teknoloji ile donatmaya başladı.
 
Ancak, işe önce ilçe muhtar derneklerinden başladı.
 
Bizzat Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe’nin katılımıyla, demokrasinin uçbeyleri olarak tanımlanan muhtar derneklerine özel program yüklü masa bilgisayarları tahsisi edildi.
 
Bunu, kırsalda halka verilecek hizmet adına önemsiyoruz.
 
İleride, köyden mahalleye dönüşen tüm birimlerin muhtarlıklarına da aynı bilgisayarların dağıtılacağını öğrendik.
Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimler öncesi entegre etmeye başladığı 10 yeni ilçeye dünkü girişimiyle ne kadar önem verdiğini bir kez daha göstermiş oldu.
Dünkü dağıtımda, İnegöl, Yenişehir, İznik, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Keles, Büyükorhan, Harmancık, Karacabey, Orhangazi ve merkezde sonradan kurulan Osmangazi ve Bursa Muhtar Derneği’ne de bilgisayar verildi. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X