İhsan Aydın
İhsan Aydın

Termik Santral’in müşterisi bol mu?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın Tunçbilek ile birlikte aynı paket içinde satışa çıkardığı Orhaneli Termik Santrali’ne rağbetin bol olduğu haberleri geliyor.
Dün, Orhaneli’de Termik Santral ile birlikte özelleştirilecek olan Soma Elektrik AŞ(SEAŞ)’ye bağlı Bursa Linyitleri Orhaneli Kömür İşletmesi’nden bir dostumuz ile karşılaştık.
Orhaneli Termik Santrali’nin 24 Kasım’da yapılacak özelleştirme ihalesi öncesi düne kadar 17 firma ve ortaklığın dosya satın aldığı bilgisini verdi.
Dostumuzun Ankara kaynaklı verdiği bu bilgi, özelleştirme ihalesinin kıran kırana geçeceğinin işareti.
Zira, istekli sayısının fazlalığı Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın açtığı ihaleye yurt genelinden çok sayıda taliplinin olduğunu gösteriyor.
İstekliler arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülük ettiği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın içinde bulunduğu ortak girişim grubunun da olması bekleniyor.
24 Kasım öncesi Orhaneli semaları üzerinde sık sık helikopter uçuşlarının olduğunu söyleyen dostumuz, ihaleye katılacakların hem Kömür İşletmesi hem de Termik Santral sahasını tepeden incelediklerini aktardı.
Orhaneli’de de merakla beklenen ihaleye katılım nasıl olacak ve kim de kalacak?
Dostumuzun verdiği bilgiden anladık ki, Orhaneli kadar bölgenin diğer ilçelerinde de ihaleye ilişkin endişeli bir bekleyiş hâkim.
 
Paketten ayrılmış…
 
Bu arada, Orhaneli’de özelleştirme paketi içinden ayrılması istenen bir konu daha vardı.
Orhaneli Belediyesi, Özelleştirme İdaresi’ne başvurarak Termik Santrali ile aynı paket içinde satılacak olan (SEAŞ)Soma Elektrik AŞ’nin Orhaneli’deki Bursa Linyitleri İşletmesi’nin ilçe merkezindeki lojman ve sosyal tesislerinin paketten çıkarılmasını istemişti.
Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu’nun bu çabaları sonuç vermiş.
Özelleştirme İdaresi, Orhaneli’den gelen isteğe olumlu yaklaşmış, lojman ve sosyal tesisleri satış dosyasından ayırmış.
Bundan sonra Belediye’ye tahsisi istenecek.
Gelişmenin ilçe adına önemli bir müjde olduğunu söyleyebiliriz.
Belediye Başkanı Tatlıoğlu, ilçeye gelecek konuklarını burada ağırlamak istiyordu.
 
YİKOB ne iş yapar?
 
6360 Sayılı Bütünşehir Yasası’nın yürürlüğe girmesinin ardından kapatılan İl Özel İdarelerinden geriyeYİKOB diye bir kurum kaldı.
Valilikler bünyesinde Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı faaliyete geçti.
Bursa’da da 30 Mart yerel seçimleri sonrası bu kurumun başına İl Özel İdaresi eski Genel Sekreteri Vali Yardımcısı Bilal Çelik getirildi.
Olay TV’de bu akşam yapımını üstlendiğimiz Kent ve Yaşam programında Bursa’daki YİKOB’un faaliyetlerini ekrana getiriyoruz.
Saat 22.45’deki yayında, Sayın Çelik ile kentimizde başta eğitim yatırımları olmak üzere, emlak vergilerinden kültürel mirasa katkı için dağıtılan paylara ve maden işletme ruhsatlarına kadar her şeyi konuştuk.
Biz de YİKOB’un, kamu yatırımlarının takibinde önemli bir işlevi olduğunu gözledik.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X