İhsan Aydın
İhsan Aydın

Uludağ Atıksu Arıtma Tesisi ihaleye çıkarıldı

Köşe Yazısını Dinle

Beyaz Cennet’in bir eksiği daha gideriliyor.

Alan Başkanlığı Kanunu ile özerk bir yapıya kavuşan Uludağ’ın altyapısını yine Büyükşehir Belediyesi çözecek.

BUSKİ Genel Müdürlüğü bu amaçla Uludağ Milli Parkı sınırları içinde inşaa edilecek Atıksu Arıtma Tesisi Projesi’ni ihaleye çıkardı.

Böylece Uludağ’ın dev turizm tesisleri ve günübirlik konaklamalarından kaynaklı evsel atıksuları kontrol altına alınmış olacak.

BUSKİ’nin 7 Nisan’da gerçekleştireceği ihaleyle yapımına başlanacak olan Uludağ Atıksu Arıtma Tesisleri’nin 2,5 yılda bitirilmesi planlanıyor.

Uludağ’ın geleceği adına önemsediğimiz bu ihalenin KİK’e itirazsız sonuçlanıp, hemen işe başlanmasını diliyoruz. Zaten şimdiye dek bunun olmayışı büyük bir eksikti. Şimdi düğmeye basılmış oluyor. Uludağ’ın diğer eksiklerinin de Alan Başkanlığı yönetimince çözülmesi bekleniyor.

Diğer yandan;

BUSKİ Genel Müdürlüğü Uludağ’ın eteklerindeki kaynak sularını kiralamayayı sürdürüyor.

Kestel’e bağlı Derekızık Mahallesi sınırları içindeki 8,5 litre/saniye debili su kaynağının 3,5 litre/saniyelik debisini 5 yıllığına kiralanması için ihaleye çıkıldı.

Talipli çıkar ise, sadece bu kaynaktan BUSKİ en az 60 milyon lira gelir bekliyor. Yıllık yaklaşık 5 milyon lira artı KDV bedeliyle kiralanacak kaynaktan elde edilecek gelir BUSKİ’nin altyapı yatırımlarında değerlendirilecek. Kiralama ihalesi BUSKİ İhale Komisyonu’nca 31 Mart cuma günü yapılacak.

BUSKİ Uludağ’ın altyapısı için milyonlarca liralık yatırımlar gerçekleştirirken, buradan doğan kaynak sularını kiraya vermek suretiyle de gelir elde gediyor.

Arıtma tesisinin yapım işi bu ihale ile daha da bir anlam kazandı. Uludağ’ın su kaynakları böylece daha hijyenik olarak pazarlanacak.

Yatırımı temiz bir doğa ve çevre adına da önemsiyoruz. Turizm cenneti olarak bilinen bir merkezin böylesi bir eksiğinin ilgili bakanlıklarca bugüne kadar giderilememiş olmasını da yadırgadık. Doğalgazın bile Türkiye’deki diğer kayak merkezlerinden sonra ulaştırıldığı Uludağ’a yıllarca Ankara’dan büyük haksızlıklar yapıldığını bir kez daha buradan hatırlatmak isteriz.

 

Dündar’dan Bulgaristan seçimi için sandık çağrısı

Dün bu sütunlardan Bulgaristan seçimlerine değinmiş ve soydaşın 2 Nisan’da büyük sınav vereceğini vurgulamıştık.

Bulgaristan’da bu hafta sonu yapılacak parlamento seçimleri için Türkiye’de büyük bir hazırlık var.

Bulgaristan Seçim Kurulu tarafından Bursa’da 39 sandık kurulacak. Kentimizdeki Balkan STK’ları Türk azınlığın Bulgaristan Parlamentosu’nda hak ettiği temsil sayısına ulaşabilmesi için hemşerilerine sandığa gitme çağrısı yapıyorlar.

Bunlara Bursa’daki Osmangazi Belediyesi de eklendi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar dün sosyal medya hesaplarından yayınladığı mesajla, Bursa’daki göçmenleri Bulgaristan seçimleri için oy kullanmaya davet etti. Kendisi de bir Yunanistan göçmeni olan Başkan Dündar paylaşımında, komşudaki seçimlere katılımın Türk azınlık için neden önem arz ettiğini vurgulamış.

Dündar ayrıca ilçe genelindeki 60 bilboarda da soydaşın sandığa gitmesi için afişler asttırdı.

Dünkü yazımızda seçimler için lojistik destekten bahsetmiştik. Bunun yapılıyor olmasını görmek sevindirici. Belediyelerimizin de oy kullanacak göçmenler için harekete geçtiğini görüyoruz.

Bursa’da seçim için kayıt yaptıran soydaşların, geçmişte doğup büyüdükleri o topraklarda yaşadıklarının anısına bu fırsatı kaçırmamaları gerekir.

Unutulmamalı ki, Balkanlardaki soydaşımız ülkemizin geçmişte ve bugün de ayrılmaz birer parçasıdır.

 

DEVA’nın eski başkanı Yeniden Refah’a geçti

Cumhurbaşkanlığı ve genel seçim heyecanı yaşanırken partilerde geçişler de yok değil. Dün Yeniden Refah Partisi’nden bu yönde bir haber düştü elektronik postamıza.

DEVA Partisi Harmancık eski İlçe başkanı Ahmet Kaya Yeniden Refah Partisi’ne üye oldu.

DEVA Partisi’nde Bursa İl yönetiminin kimi ilçe başkanlarıyla yaşanan çalkantılı süreçte Harmancık’taki ilçe başkanlığı görevinden ayrılan Kaya, önceki gün Yeniden Refah Partisi’ne giderek buraya geçti.

Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı, “Haksız bir davada zirve olmaktansa hak davada zerre olmayı tercih eden Harmancık DEVA Partisi eski İlçe Başkanı Ahmet Kaya teşkilatı ile birlikte partimize üye olmuştur. Hayırlı olsun. İnşallah yakında partimize yeni büyük katılımlar da olacak” dedi.

Öte yandan;

14 Mayıs’taki TBMM 28. dönem seçimleri için Yeniden Refah Partisi’nden 5’i kadın olmak üzere Bursa’dan 65 ismin milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptıklarını da ekleyelim.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X