İhsan Aydın
İhsan Aydın
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Üretim bandını da gördünüz şimdi ne kulp takacaksınız?

Köşe Yazısını Dinle

Eski klasik üretim bantlarıyla, işçilerin dev metal ağırlıkları robot vasıtasıyla ama güç kullanarak taktığı görüntüleri arıyorlar.

Fakat, TOGG için o devir değişti. Yüzyılın teknolojisi ile robotik fabrika kurulmuş.

Her şeyi akıllı robotlar, kodlanmış akıllı kollar yapıyor. Mühendis ve işçiler ise neredeyse son montajda yer alıyorlar. Üretim hattı adeta bir orkestra gibi çalışıyor.

Sırf hükümete muhalafet etmek için TOGG‘u türlü bahanelerle karalayanlar açılış töreninin hemen ardından sosyal medyada günlerdir güya üretim bandının olmadığını, gösterilen araçların dahi Gemlik‘te üretilip üretilmediğini  sorguluyorlar. Bütün bunları konuşanlar bu ülkenin vatandaşları. ne Yunan ne Alman ne de Rus.

Tartışmalar artınca TOGG sosyal medya hesaplarından kısa ve uzun iki video yayınladı. Üretim bandındaki aşamaları arka arkaya gösteren ve ağırlıklı robotların görev yaptığı o görüntülerle Bursalı olarak bir kez daha gurur duyduk.

Sıfırdan bir otomobil akıllı robotların elinde nasıl imrenilecek markaya dönüşüyor?

Gerçekten etkilendik.

Ülkesini seven ve teknolojik hamleleriyle gurur duyan bir yurttaş olarak emek veren herkesi tebrik ediyoruz.

Bursa otomobil üretiminde zaten Türkiye‘nin lider kentiydi. Şimdi tüm sınai ve mülkiyet hakları kendine ait yerli bir marka ile dünya sektörüne doğuştan elektrikli aracıyla ‘ben de varım’ dedi.

Bizim muhalifler varsın çamur atmaya, ortaya çıkan ürünü karalamaya devam etsinler.

Yarın ülkemizin yollarında ve gittikleri yabancı ülkelerde görecekleri TOGG ile bir gün onların da gurur duyacaklarını düşünüyoruz.

Şimdi siyaseten ve kindar bir yaklaşımla ülkesinin otomobiline kulp takanların bir gün hata ettiklerini fark edeceklerine inanıyoruz.

TOGG bu toprakların gururudur. Türk mühendis ve işçisinin, müteşebbisinin isterse neleri başarabileceğinin en somut örneğidir. Bunu ATAK helikopterinde, Gökbey‘de, Hürjet‘te, Tayfun füzesinde, İHA ve SİHA‘larda gösterdik.

Şimdi TOGG‘dan sonra sıra Milli Muharip Uçak MMU‘dadır. İnsansız muharebe uçağı Kızılelma zaten savaş stratejisini altüst edecek yeni bir hamle.

Türkler bunu da başaracak.

Biz buna bütün yürekliliğimizle inanıyoruz. Hükümetler, bakanlar, başındaki isimler gelir geçer.

Milli projeler bu ülkenin ilelebet bekası için hep var olmalı ve işbaşına gelen her yönetimce desteklenmeli.

TOGG ile herkesin gurur duyması gerektiğini düşünenlerdeniz.

Bunu yapanların, taşın altına elini sokanların, destekleyenlerin elbet bir siyasi, mali avantajı olacaktır.

Unutulmamalı ki, o yatırım Tükiye‘nin ve Türk insanının her şeyi yapabileceğinin işareti.

Mart ayında piyasaya çıkacak TOGG‘un çok rağbet gören bir elektrikli otomobil markası olmasını diliyoruz.

  

Bursa bir sınavı daha başarıyla geçti 

Korkut Ata Türk Filmleri Festivali, Türk Dünyası Kültür Başkentliği‘ne muhteşem bir veda seromonisi oldu.

Bursa arka arkaya uluslararası etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Uluslarası Bursa Festivali, Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması, Türk Dünyası Kültür Başkentliği açılışı, İznik‘te kısa süre önce büyük ilgi gören Dünya Göçebe Oyunları ve nihayetinde Korkut Ata Film Festivali Bursa‘yı uluslararası arenada öne çıkaran etkinliklerdi.

Bursa‘nın ev sahipliğinde, Büyükşehir Belediyesi‘nin desteğiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nca gerçekleştirilen Korkut Ata Film Festivali‘ni başarıyla tamamladık. Sosyal medya hesaplarından canlı olarak da verilen Merinos AKKM‘deki final gecesi de görülmeye değerdi. Bursalılar sinemanın sultanı Türkan Şoray‘ı yıllar sonra kentimizde görme fırsatı yakaladılar.

Bursa‘nın bu manada büyük deneyimi var. Önemli uluslararası bir sınavdan daha başarıyla geçtik. Festival boyunca Bursa yabancı sanatçı, yönetmen ve bakanlara da ev sahipliği yaptı. Kentimize gelenler çarşı ve turistik bölgelere hareketlilik kattı.

Türk dünyasından şehrimize gelen meslektaşlarımız da paylaşımlarıyla Bursa‘yı ve etkinliği ülkesindeki takipçilerine aktardılar.

Belki büyük bütçeler harcanıyor ama bunun gerekli olduğunu düşünüyoruz. Dünyada artık ülkeler değil şehirler yarışıyor. Bursa kültürel programlarla o yarışın ön saflarındaydı bu kez, yerli, elektrikli ve milli otomobille de bu yarışa katılmış oldu.

Son olarak Bursa, TÜRKSOY‘un ikinci defa Kültür Bakanları Daimi Bakanlar Konseyi‘ni de gerçekleştirmiş oldu. Bursa Türk Dünyası Kültür Başkenliği unvanını da Azerbaycan‘ın Karabağ‘da Ermeni işgalinden kurtarılan Şuşa kentine devretti.

 

Sosyal belediyecilikte sınır tanımamak 

Dün sosyal medyada dikkatimizi çekti. Üsküdar Belediyesi sosyal belediyeciliği öyle bir noktaya taşımış ki, sınırları içindeki öğrenci evlerine yaptığı doğalgaz desteğinin ardından şimdi de üniversite öğrencilerinin ulaşım ücretlerini, Akbil masraflarını üstlenmiş.

AK Partili Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bunu kendi sosyal medyada hesabından da şu satırlarla paylaşmış;

Duyanlar duymayanlara iletsin, faydalanmayan tek öğrencimiz kalmasın. Üsküdar’da ikamet eden tüm üniversite öğrencilerimizin aylık ulaşım (Akbil) gideri bizden. Öğrenci evlerimize aylık doğal gaz yardımını da 400’den 600 liraya çıkardık.”

Üsküdar’da oturan öğrencilere gerçekten büyük bir hizmet.

Belediyeciliğin bu manada sınır tanımamaya başladığını görmek sevindirici.

Kentler fiziki altyapı eksiklerini giderdikçe artık böylesi daha çok sosyal yardımlara yöneliyorlar. Fakat, bunun ağır bir maliyet getirdiğini de unutmayalım.

Bizde öğrenci aylık abonman ücretinin de diğer kentlere göre sembolik bir rakam olduğunu hatırlatalım.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X