İhsan Aydın
İhsan Aydın

Vali: Şehir Hastanesi 2019, hızlı tren 2020’de açılacak  

Bursa Valisi İzzettin Küçük ile önceki akşam Olay TV’de ilin yatırımlarını konuştuk.

Sağlıktan, turizme, eğitimden ulaşıma, madde bağımlılığı ile mücadeleden kentimizde yaşayan Suriyelilere kadar önemli konulara değindik.

Eksik olmasın, yapım ve sunumunu üstlendiğimiz Olay’ın İçinden programına katılım davetimizi kabul eden Vali Küçük’ten Bursa’yı sevindirecek üç önemli müjde aldık.

Onlar Bursa’nın dört gözle beklediği dev kamu yatırımları.

Vali Küçük büyük bir aksilik olmazsa Şehir Hastanesi’nin 2019, hızlı trenin 2020 yılında hizmete gireceğini ayrıca, Yenişehir’deki Kara Taşıtları Oto Test Merkezi’nin temelinin de bu yıl içinde atılacağını müjdeledi.

Bunlar Bursa için gerçekten sevindirici haberler.

vali.jpgVali Küçük, Doğanköy’de yapımı süren bin 355 yataklı Şehir Hastanesi’nin tamamlanma oranını yüzde 40’lara ulaştığını, burayı 2019’da tüm bölgeye hizmet edecek şekilde hizmete açacaklarını anlattı.

Bursa’nın 2019 sonunda sağlık yatırımlarının büyük ölçüde tamamlanmış olacağını kaydeden Küçük, ilin 7 bin 200 olan mevcut yatak sayısının gelecek yıl sonunda 10 bin 500’e çıkacağını, ayrıca önemsedikleri Aile Sağlık Merkezleri vasıtasıyla da vatandaşın hasta olmadan tedbirini alacaklarını anlattı. 

Vali Küçük, 2017 yılında her Bursalının en az 4 kez hastaneler gittiğini, toplam poliklinik sayısının 12 milyonu bulduğunu da açıkladı.

Vali Küçük, Görükle Kampüsü içine Kızılay’ın bir madde bağımlılığı ile mücadele merkezi inşa edeceğini, arsanın Uludağ Üniversitesi tarafından tahsis edildiğini de bildirdi.

 

Hızlı tren 2 yıl sonra

 

Vali Küçük ile programda Bursa’nın ulaşım yatırımlarını da ele aldık.

Şu anada kadar 25 milyar TL harcanan İstanbul-Bursa-İzmir Otobanı’nın 388 kilometre, bağlantı ve yan yollarıyla 433 kilometrelik bir proje olduğunu anlatan Küçük, otobanın 2019’da tamamlanacağını ve Ege bağlantımızın bu sayede güçleneceğini aktardı.

Bursa’nın Türkiye’nin stratejik noktasında bulunduğunu, otobanın ili ekonomik anlamda daha da büyüteceğini, ancak fabrika anlamında da artık Bursa’nın seçici olması gerektiğini söyledi.

Vali Küçük, Bursa-Ankara Otobanı’nın proje etüt çalışmaların sürdüğünü de belirtti.

Bursa’nın hasretle beklediği hızlı tren projesinde 12 tünel inşaatının sürdüğünü, geçtiğimiz ay 900 milyon liralık bir altyapı ihalesi yapıldığını belirten Küçük, “Gecikmenin esas sebebi bir kaç kez güzergah değişti. Heyelan, kayma oldu. Mühendisler yoğurdu üfleyerek yemeye başladı. 2020 sonunda olmazsa, 2021 başında hızlı trene bineceğiz” dedi.

Vali Küçük, hava ulaşımı konusunda da şunları söyledi:

Yenişehir Havaalanı’ndan doğudaki pek çok ile sefer düzenleniyor. Muş, Ağrı, Samsun, Erzurum, Diyarbakır. Daha çok hat açılabilir. Bu ekonomik hadisedir. Burayı kargo taşımacılığına açma çalışmamız var. Bursa’nın iki tane havalimanı bulunuyor. Sınır önemli değil, 45 dakika sonra gidiyorsanız Sabiha Gökçen de sizin havalimanınızdır.”

Küçük’e şehir içi trafiği de sorduk.

Belediye ve Emniyet’in aldığı tedbirlerle şu anda trafikte yüzde 17’lik bir rahatlama sağlandığını, hedefin yüzde 30 olduğunu, ancak sorunu tümden ortadan kaldıracak projenin ise metro yatırımı olduğunu, bu konuda da Büyükşehir Belediye Başkanı’nın çalıştığını anlattı. 

Peki ya turizm?

 

BM 6 okul yapacak

 

Bursa’ya geçen yıl 2 milyon 800 bin turist gelmiş, yabancıların sayısı ise 690 bin.Vali Küçük rakamın yetersiz ve Bursa’nın 3 milyon yabancı turisti ağırlayacak kapasitede bir şehir olduğunu dile getirdi.

Vali Küçük madde bağımlılığı ile mücadelede de işin önce aileden başladığını, sevgi ve ilginin sorunu çözeceğini, gergin toplum olmaktan uzaklaşmak gerektiğini ifade etti.

Bursa’nın derslik sayısında iyi noktada bulunduklarını aktaran Vali Küçük, “Şu an 81 yeni okul yapılıyor. 22 tanesini hayır severler yapıyor hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. 37 yeni okula daha başlayacağı. 12 okulu boşalttık onlar da yenilenecek. Geriye 60 civarı bir okul açığımız kalıyor. Onda da arsa temini sıkıntısı var. Birleşmiş Milletler UNİCEF aracılığıyla 6 okul yapacak” diye konuştu.

Vali Küçük, kentte 137 bin Suriyeli yaşadığını, son günlerde Suriye’deki saldırılara yüreğinin sızladığını, savunmasız masum insanların, çocukların öldürüldüğünü anlattı.

Vali Küçük ile son derece keyifli bir program yaptık, bilgilendik.

 

 

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X