Çok değil, dönem başında, üniversiteler pandemi arasını sonrası yeni eğitim öğretim yılına başlarken, ev kiralarında fırsatçılık yapanlar yüzünden öğrenciler mağdur olmuş ve devlet yurtlarına yönelmişlerdi.
Bu durumu politize etmek isteyen muhalefet partileri ise marjinal gurupları sokaklara salıp, güya ülkede öğrencilerin barınacak yeri olmadığı havasını yaymaya kalkmışlardı.
Bu nedenle aşırı bir taleple karşılaşan Kredi ve Yurtlar Kurumu da öğrencilerden gelen barınma taleplerinin hepsini hemen karşılayamamıştı.
Muhalefetin o tezgahı tutmadı.
AK Partili belediyeler sosyal tesisleri ve otelleri öğrencilere açarak sokakta kalan ve barınacak yeri olmayanları sahiplenmişti. Hatta buna kimi CHP’li belediyeler de katılmıştı.
Polis ise, sözde sokaklara salınan marjinal gurupların GBT kayıtlarından bunların örgüt üyesi ve partili olduklarını belirlemişti.
Kısa süreli, fırsatçılık kaynaklı yurt sıkıntısını ülke gündemine sokmak isteyen ve buradan da hükümeti yıpratmaya kalkan muhalefetin Bursa’daki temsilcileri şimdi ne yapmışlar dersiniz?
Bunu da dün AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay’ın sosyal medya paylaşımında fark ettik.
İlçeye yurt yapılması için plan değişikliğini meclis gündemine alan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın bu isteğine Millet İttifakı ortakları CHP ve İYİ Parti belediye meclis grupları ret oyu vermişler.
Başkan Erbay da bunu sosyal medya hesabından şu satırlarla ifşa etmiş:
“11 Ocak Salı günü Yıldırım Belediye Meclisi’nde Yıldırım’da okuyan üniversiteli öğrencilerimiz için hizmet verecek olan yurt yeri imar değişikliği oylamasında İYİ Parti ve CHP grubu ‘hayır’ dedi. Gençlerle ilgili her konuda popülizm yaparak ilgiyi üzerine çekmeye çalışan, gençlik için hiçbir projesi olmayan muhalefet yine gençlerin geleceğine ket vurmak istedi.”
Başkan Erbay ardından da şu notu düşmüş;
“Çok şükür ki, belediye meclisimizde plan değişikliği oy çokluğuyla kabul edildi. Bursa Teknik Üniversitesi’nde okuyan genç kardeşlerimizin yurt sorunu muhalefete rağmen çözüme kavuşacak Allah’ın izniyle. Cumhur İttifakımızın değerli meclis üyelerine dik ve kararlı duruşlarından dolayı teşekkür ediyorum.”
AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Ali Erbay bu sözleriyle, bir bakıma CHP ve İYİ Parti belediye meclis gruplarını gençlere de şikayet etmiş oluyor.
Sezon başında yurt için ortalığı ayağa kaldıranların Bursa’daki bu değişikliğe karşı çıkmaları düşündürücü.
İMO’da Çağdaş Grup’un başkan adayı kadın
İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi kongrelerinin çift listeli yapıldığını biliyoruz. Burada daha önce de vurguladığımız gibi iki grup yarışıyor.
Çalışma ve Çağdaş Mühendisler grupları hemen her seçimde kıyasıya bir yarışa giriyor.
İMO’da Çalışma Grubu’nun adayı Cevat Şahin.
Oda kulislerinden sızan bilgilere göre, Çağdaş Mühendisler Grubu’nun da bu kez İMO’daki başkanlık yarışına kadın bir adayla katılacağı konuşuluyor. Bu konuda Daha evvel Çağdaş Grup’un aday olan Cüneyt Erdem ile yaptığımız telefon görüşmesinde ipuçları gelmişti. Erdem, Çağdaş Mühendislerin kadın bir aday çıkarabileceğini söylemişti.
Bursa’da prefabrik sektöründe şirketi bulunan Ülkü Mercan Küçükkayalar’ın İMO’da Şahin’e rakip olacağı dillendiriliyor.
Elektrik Mühendisleri Odası Bursa Şubesi’nde de sol grup kadın bir adayla kongre yarışına katılıyor.
ÇATSANDER Beştepe’ye çıktı
Bursa’da kısa bir süre önce kurulan ve Kestel Çataltepe’deki BESOB Sanayi Sitesi mağdurlarını çatısı altında toplayan Çataltepe Sanayi Sitesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇATSANDER) yöneticileri sorunu başkente taşıdılar.
ÇATSANDER Başkanı Zekai Aydoğan ile yöneticiler önceki hafta Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Başdanışman Uğur Çevik ile görüştüler.
Çevik’e yaşanan sıkıntıyı ve mağduriyeti anlatan ÇATSANDER yöneticileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletilmek üzere bir de dosya bıraktılar. Görüşmede Bursa Dokumacılar Odası Başkanı Aydın Çitil de hazır bulundu.
3 bin dolayında mağdurun bulunduğu projenin hızlandırılması ve yaşanan sıkıntıların aşılması konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım talep edildi.
ÇATSANDER’in ayrıca mağdurlardan topladığı vekaletlerle, hukuk danışmanları aracılığıyla da davalar açmaya başladığını öğrendik.
Bursa’da 2012 yılında büyük umutlarla yola çıkılan projede sitenin arsa tapuları kooperatife devredilirken, oluşan güven sorunu nedeniyle hak sahiplerinin buraya üye olmadıkları biliniyor ve TOKİ’nin işi yeniden üstlenmesi isteniyor.