Avatar
Mustafa Çulcu

Aman kalsın!

Futbolumuzun ve Süper Ligimizin öncü ve değerli takımlarından Beşiktaş, 15 milyonluk şehir olan üstelik TFF`nin de bulunduğu futbolun başkenti İstanbul`damaç oynayacak stat bulamıyor, soluğu Ankara Yenikent Asaş Stadı’nda  alıyor.
Lig başladı başlayalı hafif kıpırdayan bir kaç il dışında tribünler bomboş.
Devlet, büyük paralar harcayarak statlar yaptı. Yaptı yapmasına da zeminler berbat. Sorumlusu kim mi? Ara ki bulasın. Sanki mayalar! Sezon başı statları kontrol eden konunun uzmanı TFF yetkililerinin ise bu zeminlere “Maç oynanır”raporu vermesi başka bir handikap! Karabük stadının karşı maraton tribünlerinin 2.katına UEFA yetkilileri “Tehlikeli” bulduğu için seyirci alınmasına izin vermiyor, maçlarda boş bıraktırıyor ama bizim TFF Süper Lig maçlarında aynı tribünlere seyirci alınmasına izin veriyor! 
Ligde, sadece naklen yayından kulüplere akan para 400 milyon Dolar. Tuhaf olan ise kulüpler borç batağında!UEFA Finansal Fair Play kriterlerine uyulmadığı için 6 kulübümüz dışında dereceye girse bile önümüzdeki sezon UEFA’ya gidecek kulübümüz yok. Biz hala daha Süper Ligimiz Avrupa`nın en pahalı 6.ligi diye övünmeye, kendimizi avutmaya ve kandırmaya devam edelim!
Milli takımın piyasa değeri 177.9 milyon Euro. Cuma gecesi sahaya sürdüğümüz 11’in değeri ise 108 milyon Euro. Rakip, 10 milyon nüfuslu Çek Cumhuriyeti milli takımının piyasa değeri 73 milyon Euro. Cuma gecesi sahaya sürdükleri 11’in değeri ise 42 milyon Euro. Maçı kazanan taraf 2-1 ile Çek Cumhuriyeti! İlk maçta da piyasa değeri sadece 33.2 milyon Euro olan 320 bin nüfuslu İzlanda`dan deplasmanda 3 yediğimizi unutmayalım.
Çek Cumhuriyeti ile oynayacağımız maça 24 saat kalmış, 12 sakat oyuncu ile milli takım kampı revire dönmüş, kadro kurmakta zorluk çekiyoruz ama biz hala daha Çalhanoğlu-Töre silah çekme meselesi ile gündemi meşgul etmeye tartışmalara devam ediyoruz. Sahada bekleneni bulamadığımız milyon euroluk tüm yıldızların yanında ayakta kalan ve parlayan bir tek 19’luk Ozan Tufan ile gurur duyarak yetiniyoruz.
Cuma gecesi 2016 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde 2.maçlar tamamlandı. Mücadele eden 53 UEFA ülkesi içinde şu ana kadar hiç puan alamayan takımlar; Andorra, İsviçre, San Marino, Moldova, Azerbaycan, Malta ve ne acıdır ki Türkiye.
Sözüm ona; kaybolan güven ortamını yeniden tesis etmeye, adaleti sağlamaya, paydaşların gelirlerini arttırmaya, taşın altına elini sokup futbolun marka değerini yükseltmeye, ne gariptir ki, “seçim” ile değil  de“seçin” ile gelenler, iddia ettiğiniz Türk futbolunun marka değeri bu ise, aman kalsın…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X