Avatar
Mustafa Çulcu

Sanki yıllardır oynuyor

Bursaspor, deplasmanda oyuna öyle bir başlangıç yaptı ki, müthiş istekli ve üretken oyun ilkyarıda maçı kopardı. Konyaspor’un bu futbol ile ligde işi zor. Futbol doktoru Batalla, defans arasına saldığı pasla Stancu’yu topla buluşturdu, daha 7. dakikada Bursaspor öne geçti. Sonra oyunu ile fark yaratan, iştah kabartan Kembo, ardından da oyun sisteminin daha da parlattığı ve golleriyle öne çıkardığı Aziz ile Bursaspor sonuca gitti . Kaleci Muhammed’i, sanki yılardır Bursaspor kalesinde… Yıllardır bu ligin kalecisi gibi oynuyor ve güven veriyor. Bursaspor, zaman zaman defans arasına atılan paslarda sıkıntı yaşamış olsa da, Konyaspor hücum oyuncuları başarılı olamadı. Ancak, dikkat edilmesi gereken en büyük sıkıntı bu. Bursaspor’u, keyif veren futbolu ve haklı galibiyetinden dolayı kutlarım. Kısıtlı gözüken yedek kulübesini de oyunun akışına göre maksimum verimli hale getirmeye çalıştığı için Paul Le Guen‘i de kutlamamız gerekir.

Maçın hakemi Halil Umut Meler’e, “Her pozisyondan sonra oyuncularla bu kadar konuşmaması gerektiğini” birileri anlatmalı. Oyundan zaman çalan, oyunu ağırlaştıran, temponun yükselmesine engel olan kişi olarak hakemin öne çıktığı bir maç izledik. Verdiği her frikik de oyun 1.15 ile 1.30 dakika duruyor. Oyunculara faulü anlatıyor, köpükle çiziyor, adımlıyor, baraj çizgisini çiziyor, oyunculara bir şeyler anlatıyor, sonra el-kol böyle olmayacak diye gösteriyor… Ardından tekrar frikiği kullanacak oyuncuların yanına geliyor, onlara bir şeyler anlatıyor, konuşuyor da konuşuyor… Maçın 13.dakikasında Batalla, oyunu hemen başlatmak istiyor. Bırak oynasınlar… Yookkk arkadaş hakem ısrarla nedendir bilinmez “bekle” diyor, hızı kesiyor, bir şeyler anlatıyor. Pozisyon kaleye 40 m. Konyaspor’un baraj kurma isteği yok. Hakem ise kendince yeni ve tuhaf uygulamalar yapıyor! Çok kötü, çağdaş çizgiden uzak bir hakemlik anlayışı.

25. dakika, Bursaspor ceza alanı içinde Bourabıa ortaladı, top Titi’den döndü, kol kapalı, penaltı olmaz, devam kararı doğru.

35. dakika taç çizgisi kenarında Eze, önce Titi’ye bir faul yapıyor, oyun devamında arkadan Titi’nin sağ bacak arkasına basıyor. Bu basma da hız, şiddet ve yoğunluğa baktığımızda sarı kartın yeterli olduğunu, olayın sınırda kaldığını söyleybilirim. Ancak, bu olayı hiç kart göstermeden geçen hakemin bu kararını asla kabul etmem.

37. dakikada, Ertuğrul’un kendi ceza alanı içinde Fofana ile girdiği mücadelede rakibini çekerek düşürmesi net penaltı ancak hakem tam arkada kaldığı için bu çekmeyi göremedi. Konyaspor’un penaltısı verilmedi.

49.dakikada, Fofana’nın şutunda Faty’in kolu kapalı penaltı olmaz. Devam kararı doğru.

78.dakikada Bourabıa’nın, Barış’a yaptığı faul de çıkan sarı kart ise doğruydu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X