Avatar
Mustafa Çulcu

Barış Şimşek…

UEFA Şampiyonlar Ligi`nde çarşamba akşamı oynanan Arsenal-Galatasaraymaçı başlar başlamaz ikili mücadelelerde basit temaslarda Galatasaraylı oyuncular kendilerini yere bırakmaya başladılar. Çünkü alışkanlıkları ve beklentileri var “aman maçı kızıştırmayın, risk almayındiye eğitim ve talimat almış ve de kolayı seçen baskıya direnç gösteremeyen bizim korkak hakemlerimiz ligde bunlara hep faul çalıyor. Ancak İtalyan hakem Gianluca Rocchi de bizim hakemlerimiz gibi Jaap Uilenberg`in eğittiği UEFA hakemlerinden biri olmasına rağmen baskıdan etkilenmedi, korkmadı bildiğini okudu bu bırakmalara “devam” dedi. Baktılar ki hakem Rocchi oralı bile olmuyor,pabuç pahalı onlarda ayakta kalmaya, mücadele etmeye çalıştılar. Maçta toplamda 23 faul, 3 sarı, 1 kırmızı kart ve 5 gol vardı.
 
 
Şampiyonlar Ligi`nde 2 günde oynanan 16 maçta çalınan toplam faul düdüğü 384. Maç başı ortalaması 24 faul. Geçen hafta bizde maç başı ortalaması 40 fauldü! Bayern Münih`in deplasmanda CSKA Moskova`yı 1-0 yendiği ve B.Dortmund`un deplasmanda Anderlecht`i 3-0 yendiği maçlarda sadece 13`er faul düdüğü var. Deplasmanda Barcelona`nın 3-2 yenildiği Paris SG maçında 16 faul, hakemimiz Cüneyt Çakır`ın yönettiği ve tepkiler aldığı 2-2 biten Shakhtar Donetsk-Porto maçında ise 21 faul düdüğü var. Demek ki olabiliyor ve her şeye zırt-pırt düdük çalmadan da en zorlu en üst düzey maçlar yönetilebiliyor muş!
 
 
Darısı tribünlerin boş kaldığı, zeminlerin berbat olduğu, passolig kart meselesinin henüz çözülemediği ligimizde bizim maçlarımıza…
 
 
Bursaspor`un bugün deplasmanda oynayacağı Mersin İdmanyurdu maçını Trabzon Bölgesi hakemlerindenBarış Şimşek yönetecek. Yardımcıları Samet Çavuş ve Özgür Ertem, ilave yardımcıları Bülent Birincioğlu ve Ali Şükrü Beldüz, 4.hakem ise Erkan Engin.
 
 
FIFA kokartlı Barış Şimşek geçen sezon Kasımpaşa-Beşiktaş maçında yaşanan Donk olayındaki kural hatası ile gündemi bayağı meşgul eden, tartışılan hakem olmuştu. Bu sezon 24-26 Eylül 2014 tarihlerinde Hüseyin Göçek ile birlikte İsviçre`nin Nyon kentinde UEFA tarafından ilk defa düzenlenen ilave yardımcı hakemlik seminerine katıldılar. UEFA`nın yeni oluşturduğu 5 ve 6.hakemlik kadrosuna girdiler, taze ve üst düzey bilgilere sahip oldular.
 
 
Bu moral ve motivasyon ile hakem Barış Şimşek`in Mersin İY-Bursaspor maçında her temasa faul çalmadan, tempolu, pozitif futbola prim tanıyan, yardımcıları ile iyi işbirliği içinde, adil, cesur ve çağdaş bir hakemlik anlayışını sahaya yansıtarak başarılı olacağını umuyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X