Avatar
Mustafa Çulcu

Bülent Yıldırım…

TFF`nin yayınladığı ilk yarı maç saatleri ile ilgili sevgili kardeşim Erdal Akçaydünkü yazısında dersini iyi çalışmış ve çok güzel bir analiz yapmış. Şampiyon olmuş 5 büyük takımın içinde Fenerbahçe`nin en erken maç oynama saati 19.00, Galatasaray ve Beşiktaş`ın 18.00, Trabzonspor`un 16.00 (5 maç)Bursaspor`un ise 13.30 (6 maç)… Bilerek veya bilmeyerek TFF gönlünde, zihninde, yüreğindeki kuvvetli, güçlü, sözü geçen, etkin ve büyük takım sıralamasını yapmış. Bunda alınacak, gocunacak bir durum yok ki!

Benim anlayamadığım TFF maç saatlerinde bu derece hassasiyet gösterirkenMHK`nin hakem atamalarında aynı hassasiyeti göstermemesi…

Ligin ilk 4 haftasında yapılan hakem atamalarına baktığımızda; Galatasaray`ın 4 maçının 2`sini FIFA hakemi, Beşiktaş ve Trabzonspor`un 4`er maçının birer tanesini eski FIFA olmak üzere 3`er FIFA hakemi, Bursaspor`un 1 maçını eski FIFA olmak üzere 4 maçının 4`ünü de FIFA hakemleri, Kasımpaşa`nın maçlarını bile biri eski FIFA olmak üzere 4 FIFA hakemi, İ.Başakşehir`in 4 maçının 3`ünü FIFA hakemleri yönetirken, Fenerbahçe`nin 4 maçının sadece bir tanesini FIFA hakeminin yönetiyor olması bana çok ilgi çekici ve enteresan geldi!

Acaba Bursaspor, Kasımpaşa, İ.Başakşehir maçları Fenerbahçe`nin maçlarından daha mı önemli ve zor?

Bu hafta deplasmanda Ç.Rizespor ile oynayacak olan Bursaspor`un maçını Ankara Bölgesinden yine bir FIFA hakemi Bülent Yıldırım yönetecek. İzmir bölgesinden Serkan Gencerler ve Kahramanmaraş bölgesinden Asım Yusuf Öz yardımcı hakem, Malatya bölgesinden Suat Arslanboğa 5.hakem, İzmir bölgesinden Hakan Akmısır 6.hakem ve Ankara bölgesinden Yiğit Peşin 4.hakem olarak görev yapacaklar.

Bülent Yıldırım, 13-15 Ağustos-2014 UEFA Seminerinde yapılan atletik testte adale sakatlığı yaşayınca koşuyu yarım bırakmak zorunda kaldı. Tedavisini olmuş ve iyileşmiş olmalı ki 2.hafta K.Karabükspor-İ.Başakşehir maçını başarıyla yönetti. Ligde 2.maçına çıkacak olan Yıldırım, UEFA`nın ve ligimizin en deneyimli hakemlerinden. Ligin daha 4.haftasında olmamıza rağmen berbat hakem yönetimlerinin tavan yaptığı dönemde ustalığını, tecrübesini, klasını ve yönetim becerilerini sahaya yansıtarak örnek hakemlik yapmasını bekliyorum. Önce bu maçta daha sonra da 8 Ekim`de UEFA telafi koşusunda kendisine başarılar diliyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X