Avatar
Mustafa Çulcu

Bunun hesabını kim nasıl verecek?

Ligin ilkyarısı, 13. Hafta, tarih 14 Aralık 2014… Karabükspor-Bursaspor maçının hakemi Ali Palabıyık, yardımcıları Mustafa Sönmez ve Asım Yusuf Öz, 5.hakem Hakan Ceylan, 6.hakem Ömer Faruk Ocak ve 4.hakem Yiğit Peşin.

Maçta, Bursaspor’dan 76.dakikada Şamil, 90+3’de Josue ve Karabükspor’dan 90+4’de Mabiala olmak üzere 3 kırmızı ile birlikte toplam 13 sarı kart var. Bursaspor’un attığı 2. gol öncesi taç atışında yardımcı Asım Yusuf Öz ile anlaşmazlık ve sonrasında kargaşa, itiraz ve sarı kartlar var. O kargaşada hakemin elinden yere düşen sarı kart var, 55.dakikada Karabükspor lehine penaltı var, 3-2 biten maçta 90+2’de Bursaspor’un yediği 3. gol net ofsayt. Yani maçta her şey var… Her şeyin yanında kötü bir hakemlik var. İtirazlar, tepkiler maç sonu demeçler ve sonrasında da…

Karabükspor’a taraftarın saha olayları nedeniyle 10 bin lira, bu eylemin aynı sezonda 2.kez tekrarlanması dolayısıyla 100 bin lira olmak üzere toplam 110 bin lira. Kulüp idarecisi Murat Yolbulan’a müsabaka hakemine yönelik hakem soyunma odası koridorlarında sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle takdiren 1 yıl hak mahrumiyeti ve 100 bin lira, teknik direktör Tolunay Kafkas’a sporcusunun bilinçli kart görmesini sağlamak dolayısıyla 1 resmi müsabakadan men ve 13 bin lira, oyuncu Mabiala’ya bilinçli kart gördüğü için 2 resmi müsabakadan men cezası…

Bursaspor’a taraftarın saha olayları nedeniyle 10 bin lira, çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle aynı sezonda 2.kez tekrar olmasından dolayı 45 bin lira, Bursaspor kulübü takım halinde sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 12 bin lira olmak üzere toplam 67 bin lira para cezası var…

Tesadüf o ya bu maçtan 2 gün sonra da 16 Aralık 2014 tarihinde dönemin MHK Başkanı Zekeriya Alp istifa etti. Yerine, 2 saat sonra günümüz MHK Başkanı Yusuf Namoğlu göreve başladı. Ligin 14.haftasından bu yana da hakem atamalarını Yusuf Namoğlu kurulu yapıyor. Bir sezonda 2 ayrı kurul, ligde toplamda 306 maç, her iki yarıda olmak üzere Karabükspor-Bursaspor ve Bursaspor-Karabükspor 2 maç ama her iki maça da sanki ilk maçı çok başarılı yönetmiş de aynı hakem Ali Palabıyık! Bu muhteşem (!) atamayı yapanlar yardımcı hakem Asım Yusuf Öz’ü atamayı unutmuşlar onu da atamış olsaydılar tam cümbüş olurdu!

Süper Lig hakem kadrosunda 42 hakem 80 yardımcı hakem olmasına rağmen sanki cımbızla çekip çıkarmış gibi aynı hakemi aynı maça atamak hangi aklın işidir, hangi mantığın eseridir bunu anlamak mümkün değil! Yoksa, ilk maçı da Ali Palabıyık’ın yönettiğini unuttunuz mu? Allah aşkına kurumsal hafıza diye bir olaydan sizin hiç mi haberiniz yok? Böylesine önemli bir maça bu atama yapılır mı?

Bu bir “Ben yaptım oldu” ise bu yaptığınız işin ciddiyetini kavrayamamak, futbol ekonomisini bilmemek, futbolun marka değerini korumamak olur. Eğer “atladık” diyorsanız o daha da vahim!

Maçta herhangi bir hakem hatası olursa Bursaspor’a, Karabükspor’a hakem Ali Palabıyık’a, önümüzdeki Haziran ayında genel kurula gidecek olan TFF’ye maçı izleyecek olan taraftara yazık değil mi?

Bunun hesabını kim, nasıl verecek?

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X