Avatar
Mustafa Çulcu

Çakır doğru tercih

UEFA Ligi`nden şok eleniş, çalkantılı transfer dönemi ve ligde içeride şampiyonluk adayı Galatasaray ile ilk maç. İyi oynuyorsunuz, rakibinizi kapatıyorsunuz ama iki kontra top savunma güvenliğinde iki hata ile gelen mağlubiyet. Sonra zorlu Gençlerbirliği deplasmanı, özellikle 50-70 arası oynanan keyifli ve güven veren futbol ile alınan 3 puanın ötesinde suların durulduğu, morallerin düzeldiği, öz güven ve öz saygı eşiğinin yükseldiği bir galibiyet. Eminim Bursaspor ve Şenol Hoca bu 2 maçtan çok dersler çıkarmıştır. Şimdi sıra, bu hafta beklentilere cevap veren, özlenen Bursaspor`u seyretmeye geldi.
 
Beşiktaş ise geçen hafta 2 gün ara ile lig de Rizespor, UEFA Ligi`nde Asteras Tripolis beraberliklerinden ve Rizespor maçını yöneten hakem Hüseyin Göçek`in hatalarından yaralı, kızgın ve hırslı.
Oldukça zorlu geçecek, üstelik hikayesi olan bir maç.
 
 
MHK`nin bu zorlu maça ülkemizin 1 numaralı ismi UEFA ve FIFA`nın en gözde hakemi, bir dünya markası Cüneyt Çakır`ı ataması son derece doğru. Yardımcıları bu başarının elde edilmesinde en büyük paya sahip, destekçileri, her şeyi olan Bahattin Duran ve Tarık Ongun. Onlar da Cüneyt ile birlikte bir Dünya markası. İlave yardımcıları Süleyman Abay ve Hakan Ceylan. Maçın 4. hakemi ise bir dönem Bursa`da hakemlik yapmış Süleyman Özay.
 
EYYAM-KAYIRMA OLMAZ
 
 
Şimdi bu ekibin maçta hata yapma lüksü tabi ki var ama eyyam, kayırma, idare-i maslahat yapma durumu kurtarma, ışıklar gözümü kararttı göremedim, yardımcı ile anlaşamadım, ben vermedim ilave verdi deme, başarısız olma lüksleri asla yok.
Cüneyt Çakır`dan beklenen en zor anlarda en zor kararları vererek, doğruları yaparak, arkasında onu izleyip hakemlikte gelişim bekleyen diğer hakemlere ders olacak bir yönetim göstermesi.
Eğer bir hakem İHK, MHK veya Bölge Sorumlusuna biat etmez, iyi ilişkiler içinde olmaz ise maçı zor görür. Bırakın maçı hakemlik yaptırmazlar. Hakemliğimizin en büyük sorunudur bu biat kültürü.
 
BURSA`NIN AYIBI DEĞİL
 
 
Bakın Bursa hakemliğine, bölge sorumlusu Zihni Aksoy`u aşamıyorlar. Aşamadıkları için de büyük sıkıntı yaşıyorlar. Sen ülkenin her sezon minimum 5000 amatör maçın oynandığı metropol bir kent, şampiyon olmuş 5 büyük takımdan birinin olduğu futbol kenti olacaksın ama Süper Lig`de düdük çalacak bir hakemin olmayacak! Ben MHK Başkanı olsam, “Bu ayıp Bursa`nın değil bu işi beceremeyen bölge sorumlusundur” der Zihni Aksoy`u görevden alırdım. Aslında bu durumdan utanç duyup kendisinin istifa etmesi gerekir ya neredeee…
 
 
Tüm bunları bilen Cüneyt Çakır`ın uzun zamandır ve halen sırtında taşıdığı ne bölge sorumlusuna ne de MHK`ya ihtiyacı var. Ondan bu akşam beklenen objektif, çağdaş, cesur ve örnek hakemlik. Başarılar dilerim. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X