Avatar
Mustafa Çulcu

Çakır dünya markası

FIFA hakemleri için ligin ilk haftaları ve UEFA maçlarındaki performansları herhangi bir kazaya uğramadan tekrar FIFA listesinde yer almaları açısından çok hassas ve önemlidir. Bizim FIFA listemiz 7 kişi; Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus, Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Halis Özkahya, Mete Kalkavan ve Barış Şimşek`ten oluşmaktadır. Ayrıca 10 da FIFA yardımcı hakemimiz var.
Cüneyt Çakır bu hafta Bursaspor-Beşiktaş maçını yönetecek. Tartışmasız ülkemizin, UEFA ve FIFA`nın en gözde hakemi. TFF`yi MHK`yı aştı. O artık bir Dünya markası.
Fırat Aydınus, UEFA`nın salı günü İsviçre`de koşulan telafi testi dahil 6 atletik testin 5`inde başarısız oldu. Bir FIFA hakeminin atletik testlerde böylesine başarısız bir fotoğraf vermesi çok büyük sıkıntı! Bu durumu ve salı günü telafi testi olduğunu bildikleri halde MHK`nın da pazar gecesi oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçını Fırat`a yönettirmesi ise daha büyük sıkıntı! Ayağında çekme olunca da Fırat Aydınus telafi koşusunu yarım bırakmış. Hadi geçmiş ola!
Bülent Yıldırım, 13-15 Ağustos`ta yapılan koşuda adalesi yırtılınca testi yarım bırakmış. Şimdilerde tedavisi devam ediyor ve ekim ayındaki telafi koşusuna hazırlanıyormuş. Ancak bu işleri çok bilmiş MHK`mız Bülent Yıldırım`a bu durumuna rağmen 2.Hafta Karabükspor-İ.Başakşehir maçını yönettiriyor! Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!
Hüseyin Göçek, 2012 UEFA Şampiyonası`nda ilave yardımcı hakemliğin tartışılmaya başlandığı sıralarda Cüneyt Çakır`ın maçında gösterdiği performans ile bir anda Platini`yi kurtaran adam oldu ve göze girdi. UEFA`da iyi maçlar almaya başladı. Koşu problemi yok. Ancak Beşiktaş-Rizespor maçında ki performansı ise FIFA hakemine yakışmadı!
Halis Özkahya yaşı en büyük avantajı. Fiziksel testlerde Fırat ve Bülent başarısız olunca FIFA sıralamasında öne geçti. UEFA`da hakemlerimizden sorumlu Jaap Uilenberg`in şu sıralar gözdesi. Aklını kullanırsa Cüneyt Çakır`dan sonra 2 numaralı ismi olur!
Mete Kalkavan UEFA`nın istikbal vaat eden hakemler listesinde ama performansı ile şu ana kadar fark yaratamadı, öne çıkamadı. Buna rağmen FIFA listesinden çıkarmaya MHK`nın gücü yetmez, çıkaramazlar!
Barış Şimşek geçen sezon biri Kasımpaşa-Beşiktaş Donk olayı, diğeri Antalya-Kasımpaşa maçında olmak üzere 2 kez kural hatası yaptı. UEFA`da maç trafiği oldukça zayıf. Listenin şu anda görülen o ki en zayıf halkası!
Aşağıdan listeyi zorlayanlar ise Ankaralı Ali Palabıyık ve Ege rüzgarını arkasına almış Tolga Özkalfa
İki sezon önce Antalya`da UEFA seminerinde FIFA hakemi iken Tolga Özkalfa fiziksel testte başarısız olunca Jaap Uilenberg tarafından listeden çıkarılmıştı! Demek ki koşu, MHK, Jaap Uilenberg ve UEFA için çok önemli.
Geçen sezon 2-2 biten ve çok tartışılan Rize-Beşiktaş maçında Ali Palabıyık özel olarak Jaap Uilenberg`e izlettirilmişti. Bu sezona ise MHK`nın rüzgarını arkasına alarak girdi. Maşallahı var! Önce Süper Kupa Fenerbahçe-Galatasaray maçında 4.Hakem sonra lig de 1.Hafta K.Erciyes-Trabzonspor maçında hakem, 2.Hafta yine Trabzonspor-Fenerbahçe maçında 6.Hakem, 3.Hafta bu kez Fenerbahçe-Gaziantepspor maçında hakem! Arka arkaya 3 Fenerbahçe, 2 Trabzonspor maçlarını kapsayan görevler, süper atamalar!
Oyuncular, hakemler, senaryo MHK, yönetmen Jaap Uilenberg ben bu filmin sonunu merak ediyorum

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X