Avatar
Mustafa Çulcu

İşler zora girince gelsin can simidi!

Süper Lig şampiyonları Bursaspor ve Fenerbahçe, ligin 27. haftasında İstanbul’da müthiş bir maç oynadı. Kötü olan ise Hakem Hüseyin Göçek ve 1 nolu yardımcı hakem Orkun Aktaş’ın verdikleri hatalı kararlarla maçın önüne geçmeleriydi.

Bu karşılaşmaya Hüseyin Göçek’in atanması baştan hataydı. Yapılan siyah-beyaz net hakem hatalarına rağmen hemen bir sonraki hafta hem Hüseyin Göçek’e hem de Orkun Aktaş’a ligde tekrar görev vermek ise çok anlamlı ve mesaj içerikliydi(!)

Geçen sezon Şampiyonlar Ligi finalini yöneten Hollandalı hakem Bjorn Kuıpers, 11 Mart 2015’de Chelsea-PSG maçını da yönetmiş, Zlatan İbrahimoviç’i yanlış bir kararla oyundan ihraç etmiş, ihraçtan sonra da bazı kararlarında ciddi hatalar yapmıştı. Bu tarihten sonra UEFA, Kuıpers’e şu ana kadar hiç maç vermedi. Oysa, Chelsea-PSG karşılaşmasının ilk ayağını yöneten Cüneyt Çakır, o maçtan sonra bakın sırasıyla nerelere girmiş; Zenit-PSV, Roma-Fiorentina, İspanya-Ukrayna Avrupa Şampiyonası milli grup maçı ve Napoli-Wolfburg.

UEFA, başarılı olana ödül, hatalı olana ceza sistemi uygularken, bizim MHK ise ciddi hakem hatalarına, vicdanlarda kabul görmeyen berbat yönetimlere rağmen, eğer 3 İstanbul takımından ses çıkmıyor, toz kalkmıyorsa yola devam diyor.

Ne diyelim, bu da bizim MHK’nın anlayışı… 

Bu iki şampiyonun, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinin ilk ayağında Bursa’da oynayacakları maç, ligdekine oranla daha da önem kazandı, zorluk derecesi daha da yükseldi.

İşler zora girince, gelsin can simidi Cüneyt Çakır…

Nasıl olsa Dünya’nın kabul ettiği bir marka. Zorluk derecesi yüksek tüm maçların üstesinden gelir. FİFA’da UEFA’da ne maçlar yönetmiş, bu maçı mı yönetemeyecek?

Cüneyt Çakır, bu maçı da başarı ile yönetir hafta sonu oynanacak ligdeki Trabzonspor-Beşiktaş maçını da… 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X