Avatar
Mustafa Çulcu

Şaka gibi!

İlk haftalarda ‘takımlar gibi onlarda henüz lige ısınamadılar‘ dedik ve hatalara hoşgörü ile baktık. Lakin bunca deneyimlerine rağmen ikisi de FIFA eski hakemi bir önceki hafta Gaziantepspor-Bursaspor maçında Tolga Özkalfa‘nın penaltısı bu hafta da Bursaspor-Osmanlı maçında Fırat Aydınus klasiği kabul edilebilir gibi değildi…

MHK hakemlerini çok başarılı bulmuş olmalı ki bu hafta oynanacak olan Galatasaray-Trabzonspor maçını yönetmek üzere Fırat Aydınus‘u eğer Aydınus’a bir şey olursa onun yerine geçecek olan 4.hakemliğe de Tolga Özkalfa’yı atadı.

Gaziantep’de penaltıyı vermeden önce Özkalfa’nın dönüp baktığı 4.hakem Mustafa Öğretmenoğlu geçen hafta Ümraniye-Göztepe maçında bu hafta Denizlispor-Gaziantep B.Ş Belediyespor maçında. Maşallah boşu yok.

O maçın gözlemcisi Şahin Taşkınsoy iyi not vermiş, doğru değerlendirmeler yapmış olmalı ki bu hafta o da Akhisar-Adanaspor maçında gözlemci. O maçın 1 nolu yardımcı hakemi Baki Tuncay Akkın bu hafta bu maçta yine 1 nolu yardımcı hakem. O maçtan sonra sadece 2 nolu yardımcı hakem İbrahim Bozbey boş geçmiş!

Ortada bir skanda (l) var ama herkes yoluna devam ediyor. Her halde o skandal penaltı ihalesi kıdemsiz yardımcı İbrahim Bozbey’e kaldı!

Şaka gibi…

Bursaspor’un canı yanmış puanları ve performans gelirleri uçmuş gitmiş. Kimin umurunda?

Yetmedi…

Bursaspor ile bir türlü yıldızı barışmayan ve geçen hafta Kayserispor-Beşiktaş maçında ciddi hatalar yapmış olmasına rağmen inadına Hüseyin Göçek bu hafta A.Alanyaspor-Bursaspor maçında. Anlaşılan o ki şampiyon 5. takım olmak farklı 5. büyük olmak farklı.

Geçen hafta Hüseyin Göçek’in gözlemcisi Adnan Şeker di. Hakemi başarılı bulmuş, kendisi de doğru değerlendirmeler yapmış olmalı ki sayın Göçek’in bu hafta yine maçı var. Haaa Adnan Şeker de boş geçmiyor o da Göztepe-Eskişehir maçında.

Sanki tuluat…

MHK’nin işine karışmak tabi ki haddimize değil. Ama geçen hafta oynanan Fenerbahçe-Alanya maçını yöneten Alper Ulusoy’a ve M.Başakşehir-Konya maçını yöneten Mete Kalkavan’a niye maç yok? Onlar da benzer hataları yapmadılar mı?

Bir yerlerden çekince, bir yerlerden korku mu var yoksa?

Madem bu işler UEFA kriterlerinden uzak arabesk de olabiliyor, o zaman biz niye UEFA Hakem Konvansiyonuna üyeyiz?

TFF niye bu derece yatırım ve masraf yapıyor? Gözlemcilere ne gerek var?

Nasıl olsa MHK 9 üyeden oluşuyor. Her hafta da 9 maç oynanıyor. Geçerler ekran başına her biri bir maçı seyreder. Maç sonu ve ertesi gün televizyonları, yorumcuları anında sıcağı sıcağına takip ederler. Kulüplerden gelecek tepkileri alırlar. Bir sonraki hafta hakem planlamasını yaparlar. İnanın TFF de maddi olarak büyük bir tasarruf yapmış olur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X