Yenişehirli çiftçi suya kavuşuyor

Yenişehirli çiftçinin yıllardır beklediği pompajla sulama sistemi devreye giriyor. 55 bin dönümü sulayacak yeraltı sulama kanallarında pazartesi günü deneme gerçekleştirilecek.

Yenişehirli çiftçi suya kavuşuyor

GÜRHAN ADANA

Yenişehir Sulama Birliği’nin meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Ziraat Odası ve Sulama Birliği Başkanı Sadi Aktaş, toplam 53 pompayla yeraltından çekilecek suların kanallarla tarlalara taşınacağını söyledi. 55 bin dönüm arazinin sulanacağı pompaj sulama sistemi yeraltı kanallarının döşendiğini belirten Aktaş, pazartesi günü deneme gerçekleştirileceğini bildirdi.

Pompaj sulama sistemiyle sulama yapacak çiftçilerin birliğe üye yapılmasının da kararlaştırıldığı toplantıda konuşan Sadi Aktaş, Yeraltı Sulama Sistemi’yle su götürülecek bölgelerde bin 500’e yakın çiftçinin arazisinin bulunduğuna işaret etti. 

Aktaş, birliğe üye olunması konusunda geç kalınmamasını istedi. Projeyle Yenişehir’den 22, İnegöl’den 3, Kestel’den ise 2 olmak üzere toplam 27 bölgenin 55 bin dönümlük arazisine sulama suyu götürüleceğini ifade eden Sadi Aktaş, çalışmayı Sulama Birliği’nin organize edeceğini kaydetti. Aktaş, “Mayıs ayı boyunca diğer hatlarda denemeler yapılacak. Ardından sistemin işletilmesi Sulama Birliği’ne devredilecek” dedi.

BARAJDAKİ DENEME HAZİRAN’DA

Yenişehir Ovası’na hayat verecek bir diğer projenin de Boğazköy Barajı olduğunu vurgulayan Ziraat Odası ve Sulama Birliği Başkanı Sadi Aktaş, gövde inşaatı tamamlanan barajın suyunu taşıyacak olan yer altı kanallarındaki denemenin ise haziran ayı içinde yapılmasının planlandığını anlattı. Baraj suyuyla 116 bin dönüm alanın sulanacağını dile getiren Aktaş, “Baraj projesi kapsamındaki bölgelerde arazileri bulunan çiftçiler de birliğimize üye olacaklar. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bu bölgelerdeki çiftçilerin birliğimize üye yapılması için izin yazısını gönderdik. Bakanlıktan izin çıkmasının ardından bu projede yer alan çiftçilerimizin de üyeliklerini yapmaya başlayacağız” diye konuştu.

Sadi Aktaş, Boğazköy Barajı’ndan gelen suyun bölge bölge tarlalara ulaştırılacağını, projenin tamamının 2016 yılında devreye gireceğini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X