YİKOB dört jeotermal kaynağı ihaleye çıkardı

Dünyada doğal mineralli su ve enerji kaynaklarının kıymeti daha çok artmaya başladı. Türkiye’nin başına gelenlerin bir bakın. Akdeniz’de, Kuzey Kıbrıs açıklarında hidrokarbon arıyoruz diye neredeyse bütün dünya başımıza çullanacak. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

YİKOB dört jeotermal kaynağı ihaleye çıkardı

Kendi enerjimizi, kendi suyumuzu, kendi petrolümüzü, kendi doğalgazımızı kendimizin çıkarmasına dahi izin vermeyecekler.

Daha dün Alman fırkateyninin Akdeniz’deki uluslararası sularda, Libya’ya gıda maddesi götüren Türk gemisinin korsanvari yöntemle önünü kesip, helikopterle içine asker sarkıttığı görüntüler Avrupa’nın ülkemize hazımsızlığının bir işareti değil mi?

Açıkçası bize, ‘oturun oturduğunuz yerde, size enerjiyi de petrolü de gazı da biz veririz, kendi başınıza iş yapmaya kalkmayın’ demeye getiriyorlar.

Bu minvalde, ülkemizde ve kentimizde de doğal mineralli su kaynakları ve jeotermal sahaların değeri her geçen gün artıyor.

Uludağ sırtlarında Türkiye’nin en kaliteli içmesuyu kaynaklarına sahip kentimizin jeotermal enerji havzaları da iştah kabartıyor.

Bursa Valiliğine bağlı kısa adı YİKOB olan, Yatırıİzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Doğal Kaynaklar Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü ilimizin dört ilçesindeki jeotermal enerji kaynaklarının ruhsat sahalarını kiraya verecek.

Orhangazi, İnegöl, Keles ve Büyükorhan ilçelerindeki jeotermal enerji kaynakları sahaları önümüzdeki 26 Kasım perşembe günü YİKOB’da yapılacak ihale ile yatırımcılara kiralanacak.

İhalelere özel sektör kadar ilçe belediyelerinin de talipli olduğu konuşuluyor.

Buna göre;

İhsan Aydın’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X