23 yıl önce tencerelerde üretime başladılar

Bursa’da 23 yıl önce tencerelerde kestane şekeri yapmaya başlayan Mümin Akgün ve ortağı, ‘Kardelen’ markasıyla başladıkları serüvende bugün 32 ülkeye ihracat yapar duruma geldi.

23 yıl önce tencerelerde üretime başladılar

1994 yılında satın aldıkları küçük bir dükkanda küçük tencereler ile günde ortalama 5 kilogram kestane şekeri üretimi yaparak iş hayatına atılan iki arkadaş, kazandıkları her kuruşu yatırıma çevirerek sürekli büyüme odaklı çalıştı. Aradan geçen yıllar içinde ‘Kardelen’ adıyla kendi satış mağazalarını ve üretim tesislerini oluşturan Akgün ve ortağı, kestane şekerinde kentin ve ülkenin sınırlarını aştı. Şirketin Genel Müdürü de olan Akgün, Ortağımla bu işe küçük çaplı 75 metrekare bir yerde başladık. Şimdi 4 bini kapalı 6 bin metrekarelik tesise sahibiz. Yaklaşık 170 kişiye istihdam sağlıyoruz. Bu sayı giderek artıyor” dedi.

HER FUARDA 5 BİN KİŞİ TADIYOR

Akgün, yıllık üretimlerinin 450 ton civarında olduğunu dile getirerek, ”Yılda 50 ton civarı ihracat yapıyoruz. Gönderdiğimiz ülkeler daha çok Ortadoğu ağırlıklı. Suudi Arabistan, Bahreyn, Dubai, Katar, Kuveyt, Rusya, ABD, hatta Brezilya’ya kadar 32 ülkeye kestane şekeri satıyoruz” diye konuştu.

Panama’ya kestane şekeri göndermek için görüşmelerinin sürdüğünü vurgulayan Akgün, ”Fuarları kaçırmıyoruz. Yurt dışında her gittiğimiz fuarda 5 bin kişiye kestane şekerini tattırıyoruz. Buradakilerin en az 3 bini hayatında hiç kestane şekeri yememiş ve ilk kez tadıyor” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X