Askerler şehit düşmesin diye savaş robotu yaptılar

Yıldırım Beyazıt İMKB Mesleki ve Teknik Lisesi’nde eğitim gören 3 lise öğrencisi, uydudan kontrol edilebilen ve üzerindeki kamerayla görüntü alınıp ateş edilebilen savaş robotu üretmeyi başardı.

Askerler şehit düşmesin diye savaş robotu yaptılar

Telefonla ve uydu üzerinden kontrol edilen robot, üzerindeki kamerayla görüntü alırken, silahla da ateş edip düşmanı etkisiz hale getirebiliyor. Liseli öğrenciler, geliştirdikleri savaş robotunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘1. Bursa Robot Yarışması’nda sergiledi.

HER ARAZİDE HAREKET EDEBİLİYOR

Lise öğrencileri; Alpay Aydemir, Ramazan Yılmaz ve Faruk Şahin, öğretmenleriyle birlikte çalışarak 3 ayda savaş robotu geliştirdiklerini söylediler. Her türlü arazide hareket edebilen bir aracın üzerine yerleştirilen robot, üzerindeki kamerayla düşmana uzaktan ateş edebiliyor. Robotla ilgili bilgi veren öğrenci Faruk Şahin, “Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin şehit ve gazi olmasını engellemek için geliştirdiğimiz robot asker, üzerindeki kamera sayesinde canlı görüntü aktarımı ve video kaydı yapabiliyor. Üzerindeki silahla düşman güçlerini etkisiz hale getirebilecek. Cep telefonu ve bilgisayarla bağlanılabilip uzaktan kontrol edilebiliyor. Üzerindeki sensörler sayesinde engelleri algılayıp bunlardan kaçabiliyor. Üzerindeki kamerayla hedefi belirleyip kumandayla ateş edebiliyoruz. Bu cihazı iki kişi kontrol ediyor. Bir kişi aracı hareket ettirirken, diğer kişi de üzerindeki silahı hareket ettirip ateş edebiliyor. Destek olurlarsa biz bu robotu daha da geliştirebiliriz” dedi. 
 

aw369417_03-1.jpgaw369417_05-1.jpgaw369417_01-1.jpgaw369417_02-1.jpg

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X