Enflasyonun üstünde kira artışına önlem

Kira bedellerinin belirlenmesinde, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yerine bir önceki kira yılında Tüketici Fiyat Endeksi’ndeki (TÜFE) 12 aylık ortalamalara göre değişim oranının baz alınması, ilgili kesimlerce olumlu bulundu.

Enflasyonun üstünde kira artışına önlem

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen düzenleme, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olmak üzere yürürlüğe girdi. Buna göre, tarafların yenilenen kira dönemlerinde uygulanacak bedele ilişkin anlaşmaları, bir önceki kira yılında TÜFE’deki 12 aylık ortalamalara göre değişim oranını geçmemek koşuluyla geçerli olacak.

Kira artış oranlarında yüzde 33,64 yerine yüzde 16,33 oranı baz alınacak. Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan, ”Yİ-ÜFE gibi TÜFE oranı da yüksek seyrediyor. Dolayısıyla kiracı ve ev sahipleri bu oranları uygulayamıyordu” dedi. Tüketici Başvuru Merkezi Genel Başkanı İbrahim Güllü de, kira artışlarında TÜFE’nin dikkate alınmasına ilişkin düzenlenemeyi son derece olumlu karşıladıklarını vurguladı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X