Erdoğan: Faiz oranlarını düşürmedikçe yatırım yapılabilir mi?

“Faiz oranlarını aşağı düşürmedikten sonra yatırım yapılabilir mi?” diyen Erdoğan, Yatırım Destekli Teşvik Sistemi’nde öncelikle yatırımcıyı yüksek faizden kurtarmak gerektiğini söyledi. 

Erdoğan: Faiz oranlarını düşürmedikçe yatırım yapılabilir mi?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni’nde konuştu.

İhracat rakamları

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “İhracatımızı yıllık 36 milyar dolardan mart itibarıyla 160 milyar dolara çıkarmış olmamız tarihi bir başarıya işaret ediyor.” dedi. 

Süper Teşvik’ten yararlanacak 23 proje belli oldu! Liste için tıklayın…

Proje Bazlı Teşvik Sistemi

Proje Bazlı Teşvik Sistemi’nin ihracata 6 milyar 318 milyon dolarlık katkı sağlayacağını söyleyen Erdoğan, sistemin ithalatı da 12 milyar 312 milyon dolar azaltacağını belirtti.  

Erdoğan, sistemden şu ana kadar 23 proje için 19 firmanın yararlanmaya hak kazandığını bildirdi.

Cari açık

Erdoğan, “Enerji atılımımızı, yüksek teknolojiye dayalı ürünlerin ülkemizde geliştirilmesi ve üretilmesi projeleriyle tamamlayarak cari açık sorununu kökten çözme irademizi ortaya koyduğumuza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Faiz oranları

“Faiz oranlarını aşağı düşürmedikten sonra bu yatırım yapılabilir mi?” diyen Erdoğan, Yatırım Destekli Teşvik Sistemi’nde öncelikle yatırımcıyı yüksek faizden kurtarmak gerektiğini söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X