İkinci elde en hareketli dönem

Motorlu taşıtlarda ÖTV oranlarının yılbaşında artırılması ve dövizdeki kur farkı nedeniyle sıfır araç pazarında daralma devam ederken, ikinci el piyasada canlılık yaşanıyor.

İkinci elde en hareketli dönem

Yaklaşan bayramın da etkisiyle satışlar daha da hızlandı. Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, sıfır araçlara ilişkin kur farkı ve vergi artışının ikinci el araç piyasasına olumlu yansıdığını belirterek, ”Şu anda ikinci el piyasada en hareketli dönemi yaşıyoruz” ifadesini kullandı. İkinci el araç alacaklara uyarılarda bulunan Erkoç, ”Vatandaşlarımız kesinlikle internet sitesi, oto pazarı ya da sokak satıcısından değil, karşısında bir muhatap bulabileceği kurumlardan araç almalı. Aksi takdirde yıllarca birikim yaparak ya da kredi çekerek satın aldığınız araca verdiğiniz para boşa gidebilir” diye konuştu.

SATIŞ HACMİ 7 MİLYONU AŞAR

Erkoç, yılın ilk dört ayında ikinci el araç piyasasında toplam satışların 2 milyon 340 bin 877’ye ulaştığına işaret ederek, sektörde canlılığın yıl boyu sürmesini ve pazarın yıl sonunda 7-7,5 milyonluk satış hacmine ulaşmasını öngördüklerini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X