Konutların yüzde 46’sı depreme karşı sigortalı

Türkiye’de araçların yüzde 78’inin zorunlu trafik sigortası yaptırdığını vurgulayan Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı Dinçer, zorunlu olmasına rağmen konutlardaki deprem sigortası oranının ise yüzde 48 olduğunun altını çizdi.

Konutların yüzde 46’sı depreme karşı sigortalı

ASLIHAN AYDIN

Sabancı Holding Sigorta Grup Başkanı ve Aksigorta Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Dinçer, deprem sigortası zorunlu olmasına karşın, Türkiye’deki konutların sadece yüzde 46’sının sigortalı olduğunu söyledi.

Dinçer, dün Sheraton Otel’de gerçekleştirilen toplantıdaki konuşmasında sigorta sektörünün ekonominin üzerinde bir büyüme sağladığını kaydetti.

Bunun temel nedeninin sektörün doygunluğa henüz ulaşmaması olduğunu ifade eden Dinçer, Bursa bölgesinin durumundan memnun olduklarına işaret etti. Bu sene için yüzde 60’lık büyümeyi hedeflediklerini anlatan Dinçer, ilk çeyrek sonuçlarının söz konusu hedefi yakalayacaklarını gösterdiğini dile getirdi.

Türkiye’de araçların 78’inin zorunlu trafik sigortası yaptırdığının altını çizen Dinçer, ‘’Deprem sigortası da zorunlu ancak Türkiye’de konutların yüzde 46’sı sigortalı. Bunun dışında zorunlu olmayan branşlarda Türkiye’de yüzde 25’ler civarında kasko var. Sağlıkta ise yüzde 3-4 civarında. Böyle baktığınız zaman Türkiye’deki sigorta sektörünün önü açık. Ciddi bir potansiyel barındırıyor” dedi.

BURSA’DA 44 BİN POLİÇE

Aksigorta Genel Müdürü Uğur Gülen ise, Bursa’da 44 bin poliçe ile yaklaşık 10 milyar liralık riski teminat aldıklarını vurguladı. Bursa’da zorunlu deprem sigortası oranının yüzde 50 seviyesinde olduğuna dikkat çeken Gülen, şöyle devam etti: ‘’Zorunlu deprem sigortası, bankalar konut kredisi verirken elektrik ve su abonelikleri sırasında mutlaka görülmesi gereken evrak olarak karşımıza çıkıyor.

Bu durum sigorta oranını da artırdı. 3-4 yıl önce yüzde 25’ler seviyesindeydi. Ancak bundan sonrası için Hazine Müsteşarlığı Sigortacılık Genel Müdürlüğü ile yine çalışmalarımız devam ediyor. Zorunlu deprem sigortası olmayan müşterilere bilgiler verilerek, uyararak teşvik edilmeye çalışılıyor.”

TEKNOLOJİYE YATIRIM YAPILACAK

Pazar paylarının yüzde 8,5 civarında olduğunu belirten Gülen, Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde 91 bin poliçelerinin bulunduğunu ifade etti. Gülen, ‘”Bu sayının yarısı Bursa’dan geliyor.

Rakamlara baktığımızda daha gidecek çok yolumuzun olduğunu görüyoruz” diye konuştu. Teknolojinin, iş hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini vurgulayan Gülen, ‘’Aksigorta önümüzdeki dönemde büyümeyi teknolojiye ciddi bir şekilde yatırım yaparak sağlayacak. Geçen hafta Türkiye’nin ilk sektör robotunu oluşturduk.

İsmine de ‘Aksigorta Dijital Asistanı’ dedik. Bunu da kısaltarak ADA ismini verdik. Bugün birçok işlemimizi ADA’ya yaptırıyoruz. Yurt dışına gitmek isteyen çalışanlarımızın vize başvurularını bile ADA alıyor.

Diğer sigorta şirketlerinden rücu işlemlerimizi, filo kaskolarımızın poliçelerinin düzenlenmesini ve kaskoların hasarlarının proses edilmesini ADA yapıyor. Teknolojiyi işimizin merkezine koyup Türkiye’de sigortacılığı büyütmek istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X