Küresel büyümenin yavaşlaması endişe verici

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, küresel büyümenin yavaşlamasının endişe verici olduğunu söyledi.

Küresel büyümenin yavaşlaması endişe verici

Powell, Dallas kentinde düzenlenen ‘Global Perspektifler’ başlıklı panelde, Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan’ın ülke ekonomisine ve para politikasına yönelik sorularını yanıtladı. ABD ekonomisinin mevcut performansından mutluluk duyduğunu ifade eden Powell, büyümenin güçlü ve enflasyonun düşük olduğuna dikkati çekerek, ‘’Fed’in amacı işsizlik ve enflasyonu mümkün olduğunca düşük uzun süre düşük tutmak” dedi.

Bankanın para politikasını bu amaca uygun şekilde ayarlamaya devam edeceğini vurgulayan Powell, gelecek sene tüm politika toplantılarının ardından basın konferansı düzenleneceğini anlattı. Piyasaların bu değişiklikle Fed’in her toplantısında faiz artırma olasılığı bulunmasına zamanla alışacağını belirten Powell, ‘’Gelecek yılki bütün toplantılar faiz artırma ihtimali açısından canlı olacak, buna şüphe yok” diye konuştu.

Öte yandan, küresel büyümenin yavaşlamasını ‘endişe verici’ olarak nitelendiren Powell, şöyle devam etti: ‘’Bizim görevimiz ABD’de istikrarlı fiyat, tam istihdam ve finansal istikrar şartlarını sağlamak ancak dünya genelinde ne olduğu da gerçekten önemli.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X