Mudanya turizmle kalkınacak

Tirilye’deki Taş Mektep’i restorasyon çalışmalarının 2018 yılında tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, ilçenin turizmle kalkınacağını söyledi.

Mudanya turizmle kalkınacak

Tirilye Mahallesi’nde yüz yılı aşkın bir geçmişi olan Taş Mektep’i Bursa’ya kazandırma çalışmalarını sürdüren Mudanya Belediyesi, 2018 yılı bitmeden restorasyon çalışmalarını tamamlamayı hedefliyor. Taş Mektep’in özgün kimliğine kavuşacağını ifade eden Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Mudanya turizmle kalkınacak” dedi. 

Mudanya Belediyesi, ilçenin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girebilmesi için kent kimliğini ön plana çıkaracak projelere öncelik veriyor. 1904- 1909 yılları arasında yapılan Taş Mektep, özgün kimliğine uygun olarak geleceğe taşınıyor. Tirilye’deki Taş Mektep binasının turizme kazandırılması için restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. 

EĞİTİM İŞLEVİ SÜRECEK…

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Taş Mektep restorasyonunda yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi alırken, sürecin hızlandırılmasını istedi. Türkyılmaz, Taş Mektep tamamlandığında kimliğine özgün bir şekilde eğitim işlevinin süreceğini, bölgenin tarihini yansıtan müze ve kütüphaneyle yaşayacağını ifade etti.
Projeyle ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, “Somut ve somut olmayan kültürel mirasa sahip çıkmak adına başlattığımız çalışmalarla Mudanya’nın geleceğini şekillendiriyoruz. Bu kapsamda yapılacak dersliklerde atölyeler oluşturulacak. Bir kısmı müze olurken, Tirilye ve bölgesi, Mudanya’nın geçmişi ve tarihi anlatan bir çalışmanın yanı sıra bir kütüphane kurulacak. Bir bölümünde ise bölgeye özgü, Girit mutfağını yansıtan ürünler sunulacak” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X