Uluabat Gölü’ndeki ölü balıkları balıkçılar atmış

Bursa’da, Uluabat Gölü’nde geçtiğimiz günlerde kıyıya vuran ölü balık ve kuşların zehirlenmeyle bir alakasının olmadığı bildirildi.

Uluabat Gölü’ndeki ölü balıkları balıkçılar atmış

Ölü balıkların ve kuşların kıyıya vurduğu Nilüfer’in Gölyazı köyünde Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri inceleme yaptı. İncelemelerde ölü balıkların değersiz bir balık türü olduğu için balıkçılar tarafından göle atıldığı, kuşların ise avcılar tarafından avlanıldığı anlaşıldı. 

Gölyazı Muhtarı İbrahim Şahin, “Mahallemiz iki yarım adan oluşuyor ve etrafı sularla çevrili. Kıyıya vurduğu söylenen tahtafeki cinsi balıkların hiçbir maddi değeri yoktur. Bu yüzden balıkçılar atmış. Ancak gölde bazı balıkları onu yiyerek beslenmekte. Bu arada, hafta sonu avcılar tarafından vurulan meke türü kuşların derileri yüzülüp gölün kenarına atılmasıyla kötü bir görüntü oluşmuştur. Bunun fabrika atıklarıyla hiçbir alakası yoktur. Çünkü gölümüzde 20’nin üzerinde balık çeşidi bulunmaktadır. Burada sadece tahtafekisi mi zehirleniyor? Bunu altının çizerek söylüyorum. Bir balıkçı bu balıkları yakaladıktan sonra o balıklar leğenle buraya bırakmış. Bir vatandaşın biri de onları göl kenarına dökmüş. O yüzden bu manzara ortaya çıkmıştır. Bu olayın zehirlenme ile hiç alakası yok. Çevre ve Su İşleri Bakanlığı İkinci Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından inlemeler yapıldı ve zabıt tutuldu. İncelemeler sonucu herhangi bir fabrika atıklarından ölen balık çeşidine rastlanmadı” dedi. 

Gölyazı Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Çınarlı, “Cumartesi günü Gölyazı sahilinde kıyıya vuran balık ve kuşların zehirlendiği iddiaları yanlış. Balıkçılar ağlarına takılan değersiz balıkları kıyıya bırakmış. Cumartesi günü mahallemize gelen misafirler bu balıkları sahile vurmuş görünce zehirlendi sanarak basına haber vermiş. Ölü kuşlar da cumartesi günü avlanmanın serbest olmasından dolayı avcılar tarafından vurularak kıyıya bırakılmış” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X