Yıldırım afetlere hazır

Yıldırım Belediyesi, afet stratejilerinin tek bir merkezden yürütüleceği Afet Yönetim Merkezi’ni ilçeye kazandırmaya hazırlanıyor.

Yıldırım afetlere hazır

Mimar Sinan Mahallesi’nde, inşaat çalışmaları tamamlanan, bin 495 metrekare alana sahip Afet Yönetim Merkezi’nin bünyesinde deprem izleme istasyonları, eğitim salonları ve STK’ların yararlanacağı bölümler bulunacak.

Merkezde eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarının yanında deprem, sel, yangın ve lodos gibi olası afetlere karşı acil müdahale durumları da yürütülecek.

Ayrıca merkez, farklı kurum ve kuruluşlar arasında koordinasyonu sağlayarak hızlı ve etkin mücadele olanağı sunacak. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, her türlü afete karşı hazır bulunmak ve yaşanması muhtemel senaryolara karşı tedbirli olmak adına Afet Yönetim Merkezi’ni ilçeye kazandırdıklarını söyledi.

Depremlerin yanı sıra tüm doğal ve beşeri afetlerin kentimiz için risk üretttiğine dikkat çeken Edebali, “Özellikle büyük şehirler olarak her türlü felakete karşı hazır durumda olmalıyız.

Bu kapsamda, afetlere hazırlıklı olmak adına ilçemize kazandırmaya hazırlandığımız  Afet Yönetim Merkezi, hazırladığımız afet planlarının tek bir noktadan stratejik olarak uygulamaya koyulduğu merkez olarak hizmet verecek” dedi. 

HEDEF CAN KAYBINI EN AZA İNDİRMEK 

Afetlere hazırlık konusunda; insanların bilinçlenmesi ve en kötü senaryolar dahilinde yapılan planların can kayıplarını en aza indireceğinin altını çizen Edebali, “Öncelikli olarak tüm afetlere karşı şehri dirençli kılacak risk planı hazırladık. Olası afet anlarında da kriz planlarını uygulamak adına tüm afet senaryolarına yönelik çözümlerimizi afet ve acil durum merkezimizde yöneteceğiz.

Afet yönetim planımız dahilinde; insanlarımızın toplanacağı acil buluşma noktaları, enkaz döküm alanları, acil müdahale ekiplerin bulunması gereken noktaları, geçici konut alanları, çadır ve konteyner alanları ile lojistik malzeme depolarını belirledik. Merkezimiz olası afetlere karşı farklı birimler arasında koordinasyonu sağlayarak hızlı ve etkin müdahale olanağı sunacak” diye konuştu. 

BAŞKAN’DAN BAYRAM MESAJI

Öte yandan yayınladığı bayram mesajında; Ramazana ayında Yıldırım’da birlik, beraberlik, hoşgörü ve kardeşlik duygularının en üst seviyede yaşandığını dile getiren Edebali, “Bir taraftan ruhlarımızın huzur bulduğu Ramazan ayına veda etmenin burukluğunu yaşarken, birlik ve beraberliğimizin yansıması Ramazan Bayramına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu vesileyle başta şehitlerimiz ve gazilerimizi minnetle yad ediyor, tüm hemşerilerimizin ve İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum. Ramazan Bayramı’nın şehrimize, ülkemize, İslam alemine ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X