13’üncü kez şampiyon

Kanca, otomobil sektörünün 2018’i de ihracat şampiyonu olarak bitirdiğini belirterek, ”Otomotiv endüstrisi, 31 milyar 568 milyon dolarlık ihracat ile toplam ülke ihracatından yüzde 19 pay aldı ve üst üste 13’üncü kez yılı ihracat şampiyonu olarak tamamla

13’üncü kez şampiyon

Taşıt Araçları Tedarik Sanayicileri Derneği (TAYSAD) Başkanı Alper Kanca, otomobil sektörünün 2018’i de ihracat şampiyonu olarak bitirdiğini belirterek, ”Otomotiv endüstrisi, 31 milyar 568 milyon dolarlık ihracat ile toplam ülke ihracatından yüzde 19 pay aldı ve üst üste 13’üncü kez yılı ihracat şampiyonu olarak tamamladı” dedi. Otomotiv tedarik sanayisinin en önemli pazarının Almanya olduğunu dile getiren Kanca, ”Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği’nin verilerine göre, sektör ihracatımızda bu yıl da Almanya ilk sırada yer aldı. 2018’de Almanya’ya yüzde 9 artışla 4 milyar 752 milyon dolarlık dış satım gerçekleştirdik. Fransa, İspanya, Belçika, Slovenya gibi ülkelere ihracatımız artarken, ABD ve İran pazarında düşüş oldu” ifadelerini kullandı.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X