Avrupa’ya örnek oldu

Bursa’da gerçekleştirilen, Makoplasty Robotik Cerrahi Avrupa’ya örnek oldu.

Avrupa’ya örnek oldu

İsveç’den gelen hekimler, Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kayhan Turan’ın liderliğinde, yapılan diz ve kalça protez operasyonları ile Robotik Cerrahi yöntemini yerinde inceledi.

6-009.jpg

İsveç Helsingborg Hospital hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Sadık Tözmal’in yanısıra, Dr. Niclas Ramberg, Dr. Kristian Anderberg, Dr. Anders Wykman’ından oluşan İsveçli uzman hekimler, Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’nde Makoplasty Robotik Cerrahi yöntemlerini yerinde inceledi.

88-001.jpg

Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Ortopedi Bölümü Direktörü Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kayhan Turan ve ekibinin gerçekleştirdiği total kalça ve diz protezi ameliyatına katılarak, cihaz hakkında teknik bilgi alan İsveçli uzman doktorlar, yöntemi ‘mükemmel’ olarak nitelendirdi.

Robot cerrahisinin henüz İsveç’de uygulanmadığını belirten Helsingborg Hospital hekimlerinden Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Sadık Tözmal, “ Almanya’da ve İngiltere’de robot cerrahisi var ama henüz bizde yok. Ancak, robotik cerrahi uygulamasını yerinde görmek istedik. Cerrahi operasyona girdik ve diz ve kalça protez müdahalelerini gördük. Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi’ne teşekkür ederiz” dedi.

Özel Aritmi Osmangazi Hastanesi Ortopedi Bölümü Direktöre Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Kayhan Turan ise, “Hekim arkadaşlar kliniğimizi görmek için yurtdışından geldiler. Bu konuda hekim arkadaşlarla birlikte ameliyatımızı yaptık. Umarım yararlı olmuştur” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X