Avusturya’da terör saldırısı… Can kaybı artıyor..

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki bir sinagogun yakınında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırganlardan biri polis tarafından öldürüldü. 4 kişinin öldüğü, 7’si ağır 15 kişinin yaralandığı saldırıda, bir Türk’ün de yaralandığı öğrenildi. Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, yayınladığı mesajında, “Zor saatler geçiriyoruz” dedi. Türkiye’nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun ise Habertürk kanalıyla Avusturya’da yaşayan Türk vatandaşlarına yaptığı çağrıda, “Lütfen tehlike geçene kadar evlerinizden dışarı çıkmayın, bulunduğunuz mekânları terk etmeyin” dedi. Terör saldırısına Türkiye’den tepkiler gecikmedi…

Avusturya’da terör saldırısı… Can kaybı artıyor..

Avusturya’nın başkenti Viyana’da meydana gelen terör saldırısında 4 sivil hayatını kaybederken, saldırganlardan biri polis tarafından etkisiz hale getirildi. Viyana Sağlık Kurumu Sözcüsü Christoph Mierau, saldırıda, 7’si ağır 15 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Yaralananlar arasında 1 Türk vatandaşının olduğu öğrenildi. Yaralanan Türk vatandaşı Recep Tayyip Gültekin’in olay yerindeki bir kadına ve bir polis memuruna yardım etmeye çalışırken, baldırından vurulduğu bildirildi.

TERÖRİSTLERDEN BİRİ ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Harald Sörös, Avusturya Haber Ajansı’na (APA) yaptığı açıklamada, saldırıda iki sivilin hayatını kaybettiğini doğruladı. Sörös, çatışma esnasında teröristlerden birinin öldüğünü ifade etti.

“AMAÇ TOPLUMU ZAYIFLATMAK”

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer ise yaptığı açıklamada, “Dün akşam en az bir İslamcı teröristin saldırısına uğradık” diyerek, saldırının Avusturya’nın demokratik toplumunu zayıflatma veya bölme girişimine yönelik olduğunu ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X