Beyçelik Gestamp’tan üniversite-sanayi işbirliğine destek

Beyçelik Gestamp sanayide ihtiyaç duyulan doktora derecesine sahip nitelikli insan kaynağının üniversite-sanayi iş birliğiyle yetiştirilmesi ve sanayide doktoralı araştırmacı istihdamının teşvik edilmesi amacıyla TÜBİTAK tarafından yürütülen 2244 Sanayi Doktora Programı’na destek vererek Uludağ Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında 3 doktora öğrencisi Beyçelik Gestamp bünyesinde yürütülen bilimsel çalışmalarda görev alacak.

Beyçelik Gestamp’tan üniversite-sanayi işbirliğine destek

İş birliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik, Beyçelik Gestamp İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Direktörü Mesut M. Cengiz, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Burak Etemoğlu, ULUTEK Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, Orhangazi Asil Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Fatih Karpat, Teknoloji Transfer Ofisi Müdür Yardımcısı Nihal Sağlam ve firma yöneticilerinin katıldığı törende imzalandı.

İmza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, TÜBİTAK’ın başlattığı 2244 Sanayi Doktora Programı’nın üniversitelere ve sanayi kesimine önemli vizyonlar katacak özel çalışmalardan birisi olduğuna işaret etti. “Bu yıl ki çağrımıza Beyçelik Gestamp firmamızın göstermiş olduğu ilgi bizleri sevindirdi. Birlikteliğimiz inşallah ileriye doğru daha da gelişerek devam edecektir. Katkı ve destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Beyçelik Gestamp Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik ise konuşmasına Bursa’nın otomotiv endüstrisinin başkenti olduğunu vurgulayarak başladı. Üniversite-Sanayi iş birliğinin geliştirilmesi konusuna değinen Baran Çelik; “2244 Sanayi Doktora Programı’nın sanayide nitelikli insan kaynağını artırmak anlamında son derece değerli ve destek olunması gereken bir proje olduğuna inanıyoruz. Bu program sayesinde üniversite ile sanayi iş birliği daha da gelişecek ve doktora derecesine sahip ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağı sanayiye kazandırılabilecektir. Bu çerçevede, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin Üniversite-Sanayi iş birliğinin geliştirilmesi noktasında öncü olmasını ve Türkiye’ye örnek olmasını diliyoruz. Bizler de her türlü desteği vermeye hazırız. Programa dâhil olmaktan dolayı da mutluluk duyduğumuzu belirtmek istiyoruz” şeklinde konuştu. Kendisinin de Bursa Uludağ Üniversitesi mezunu olduğunu açıklayan Baran Çelik; “Sadece lisans değil, yüksek lisans eğitimimi de bu üniversitede tamamladım. Buradan mezun olmaktan da son derece mutluyum. Bizim üniversitemiz, sanayicisi ile bir arada olmaya devam ettiği sürece en iyi yerleri hak ediyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X