BTSO’dan 2 yeni UR-GE projesi

Türkiye’deki oda ve borsalar arasında en fazla Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) projesi yürüten kurum olan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), 2 yeni UR-GE Projesi’ne daha imza attı. 

BTSO’dan 2 yeni UR-GE projesi

BTSO, Ticaret Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü UR-GE ve HİSER projeleri ile sektörlerin ihracat odaklı büyümesini güçlendiriyor. Bursa ve ülke ekonomisinin sürdürülebilir kalkınmasına doğrudan katkı sağlamayı hedefleyen BTSO, son olarak asansör ve mobilya sektörü için hazırladığı UR-GE projelerinin başvuru sürecini tamamladı. Ticaret Bakanlığı tarafından onaylanan 26 firmanın yer aldığı Asansör Ur-Ge Projesi ile 36 firmanın bulunduğu Mobilya UR-GE Projesi için çalışmalar başladı. Üç yıl sürecek olan proje ile sektörün ihracat potansiyelinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

İHRACAT ODAKLI BÜYÜME

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, konuyla ilgili açıklamasında sektörlerin marka değerini UR-GE projesiyle artıracaklarını belirtti. Söz konusu projeyle eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama ve alım heyetleri gibi etkinliklere imza atılacağını ifade eden Burkay, ‘’Bakanlığımız, firmaların ihracatçı kimliğini ve rekabetçiliğini güçlendirmek için önemli maddi destekler sunuyor. BTSO olarak bizler de iş dünyamızın talepleri doğrultusunda hayata geçirdiğimiz UR-GE ve HİSER projelerimizle sektörlerin ‘ihracat’ odaklı büyüme yolculuğuna katkı sağlıyoruz” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X