Bu da Bursa’nın müjdesi: Hızlı tren için 9.5 milyar liralık ihale

Türkiye doğalgaz sevincini yaşarken, Bursa’nın müjdesi de hızlı tren oldu. Çünkü, perşembe günü Ankara’da davet yöntemiyle yapılan Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Yüksek Standartlı Demiryolu Hattı ihalesi sonuçlandı.

5 firmanın katıldı4ğı ihalenin ilk turunda teklifler verildi. İkinci turdaki pazarlık sonucu ihaleyi 9 milyar 449 milyon liralık teklifiyle Kalyon İnşaat kazandı.

İhale, Bursa-Yenişehir hattında altyapısını bitirip üstyapıyı ve Yenişehir-Osmaneli ile Bursa-Bandırma hatlarının alt ve üstyapılarını kapsıyor…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Bu da Bursa’nın müjdesi: Hızlı tren için 9.5 milyar liralık ihale

Gerçek olan şu… 23 Aralık 2012’de soğuk bir kış günü Balat’ta temel atarken hepimizde büyük heyecan vardı. Bursa’ya hızlı tren gelecek, Türkiye’nin dördüncü büyük kentinin ulaşım anlayışı değişecekti.

Gelin görün ki…

O heyecan bitmeyen tünellerde tükendi. Bir türlü başlanamayan Yenişehir-Osmaneli hattı ihalesi iptal olunca da yıkıldı.

Bu süreçte…

Trenin kategorisi bile değişti, Yüksek Standartlı Demiryolu hattı oldu. Yine de, siyasetçi takibi sürdürdü, milletvekilleri konuyu gündemde tuttular.

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X