Bu illerde yaşayanlara ‘sarı’ uyarı! Kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 5 günlük hava tahminini yayınladı. Türkiye geneli yeni haftaya soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle başlayacak. Karadeniz’de 5 il için sarı uyarı yapılırken, bazı kesimlerde 6 ila 12 derece hava sıcaklıklarının azalacağı belirtiliyor. İşte hava durumu tahminleri…

Bu illerde yaşayanlara ‘sarı’ uyarı! Kar geliyor

Sonbaharın bitmesine sayıla günler kaldı. Güneş zaman zaman yüzünü gösterse de havalar iyice serinledi. Türkiye, yeni haftaya soğuk ve yağışlı havayla başlayacak. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 6 ila 12 derece azalacak hava sıcaklıkları hafta ortasından itibaren yeniden mevsim normallerine yükselecek.

HAFTA ORTASINDA SICAKLIKLAR ARTACAK

TRT Habere’e konuşan hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, hava sıcaklığının iç ve kuzey kesimlerde sıfır derecenin altına düşmesinin beklendiğini bildirdi. Hafta ortasında ise sıcaklıklar tekrar yükselerek mevsim normallerine gelecek.

3 büyük kentte hafta boyunca yağış beklenmiyor. Ancak Başkent’te hava sıcaklığı azalacak. Ankara çarşamba gününden itibaren yeniden ısınacak.

Son dakika hava durumu haberi: Bu illerde yaşayanlara ‘sarı’ uyarı Kar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’deki Artvin, Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu için sarı uyarıda bulundu.

METEOROLOJİ’NİN GÜNLÜK TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz ile Ordu’nun iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli, Rize çevreleri ve Artvin’in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının da kuzey, iç ve doğu kesimlerde 6 ila 12 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Son dakika hava durumu haberi: Bu illerde yaşayanlara ‘sarı’ uyarı Kar geliyor

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Kastamanu’nun kıyı kesimleri, Zonguldak, Bartın, Sinop, Ordu, Giresun, Trabzon ve Artvin’de kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli, Rize ve Artvin’in kuzeyinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Yağışların; 1100 metre üzeri yüksek kesimlerde yer yer kuvvetli kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, su baskını, heyelan, sel, yüksek kesimlerde buzlanma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara Bölgesi, Kuzey Ege ve Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUZEYBATI KESİMLERDE ZİRAİ DON TEHLİKESİ

Bu gece saatlerinden itibaren Marmara ve Batı Karadeniz’de zirai don tehlikesi riski olmasından dolayı başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticiler uyarıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X