Bursa ÇEKSANAT’ta felsefe atölyeleri başlıyor

ÇEKSANAT organizasyonu ile Soru2 Felsefe Grubu eşliğinde gerçekleştirilecek yetişkinler için “Mitolojiyi Felsefe ile Okumak” Atölyesi Şubat ayında başlıyor.

Bursa ÇEKSANAT’ta felsefe atölyeleri başlıyor

İlki 3 Şubat 2024 Cumartesi Günü Saat 13.00- 15.00 arasında Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek atölyede “Camus Sisyphus Mitinde Nasıl Bir İnsan Gördü?” sorusu tartışmaya açılacak.

Toplumsal emek birikimine bir katkı olmak üzere felsefe konusunda çalışmalar yapan Soru2 Felsefe Grubu, her ay farklı bir kavram veya söylemi ÇEKSANAT Felsefe Atölyesi’nde irdeleyecek.

“CAMUS SİSYPHUS MİTİNDE NASIL BİR İNSAN GÖRDÜ?” SORU2 FELSEFE ATÖLYESİN’DE TARTIŞMAYA AÇILIYOR

Bir düşünce arttırım platformu olarak bir araya gelen Soru2 Felsefe Grubu, atölye dizilerine “Camus Sisyphus Mitinde Nasıl bir İnsan Gördü?” başlıklı çalışmasıyla başlıyor. 3 Şubat 2024 Cumartesi Günü, ÇEKSANAT Görükle Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek atölye çalışmasında, modern insanın trajedisi, Homeros’un Sisyphus mitine Camus’nun getirdiği farklı yorum bağlamında ele alınıyor.

Soru2 Felsefe Grubu, bilgiyi paylaşmak ve kavramsal düzeyde derinleştirmek amacını güden, yaşamda deneyimlediklerimizi, nelerin bize acı verdiğini, nelerin mutsuz edip nelerin umutlandırdığını, yani kendi yaşanmışlıklarımızın izini felsefe metinlerinde süren bir grup olarak, 2017 yılında kuruldu. Uzun yıllardır felsefe çalışmaları yapan Soru2 Felsefe Grubu’ndan Günhan Kürkçüoğlu, Reşat Erünsal Tolga Kürkçüoğlu ve Salim Zaimoğlu atölye çalışmalarında, “Ben kimim? Nereden geldim, Nereye gidiyorum?” sorularını tekrar masaya yatırıyor.

Yaşanmışlıklarımızı ve insanlaşmak için kullanabildiğimiz olanakları tartışmaya açan Soru2; bu atölye çalışmalarında, katılımcıları; insanın kendisiyle, doğayla ve toplumla olan ilişkisini sorgulamaya davet ediyor.

İlki 3 Şubat Cumartesi günü gerçekleşecek Atölye çalışmasında; Mitin bağlamının felsefe ile yeniden kurulması, etkin bir fail konumundaki insanın, olgu ve olaylar karşısında sergilediği intihar, teslimiyet, mücadele edimleri, ‘’Başka bir dünya mümkün! (mü?), Eğer mümkünse, nasıl mümkün? soruları ve ‘’Geleceği tekrar kurabilmek, ancak, verili bir geçmiş ve öğretilmiş bir gelecek gömleğini üzerimizden çıkarınca olanaklı hale gelebilir” söylemi ele alınacak.

Atölyeye kayıt için 0530 667 24 12 numaralı telefonu arayabilir, etkinlik için detaylı bilgiye ÇEKSANAT web sitesi ve sosyal medya hesaplarından ulaşılabilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X