Bursa’da ilgi bekleyen büyük projeler

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’da daha fazla ilgi bekleyen büyük projeleri köşesine taşıdı…

Bursa’da ilgi bekleyen büyük projeler

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bugün kentimiz bir kez daha Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlıyor. Partisinin Gökdere Meydanı’daki mitingine katılmak için Bursa’ya gelecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kent olarak beklentiler had safhada.

Çünkü; bu şehrin halen eksikleri, projeleri bitmiş değil.

Çünkü; bu şehir kendisine ve kurduğu siyasal harekete 2002 yılından bu yana hemen her seçimde ve referandumda Türkiye ortalamasının çok üstünde destek verdi.

Erdoğan’ın Bursa’yı önemsediğini biliyoruz ama Marmara bölgesinde 2019’da elinde kalmış en çok nüfuslu tek kent olmasına rağmen bakanlıklardan yeterli destek alınamadı.

Örneğin; hızlı tren temelinin üstünden yıllar geçti ama halen sürüncemede, bitirilemiyor.

Bakanlığın ihale ettiği 5 kilometrelik Bursaray Emek-Şehir Hastanesi hattı yıllardır tamamlanamıyor. Bursaray’ın yeni hatlarına da Ankara’nın himayesi bekleniyor.

Keza, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi kısmen açılmaya çalışılsa da tamamen hizmete girmesinin epey bir zaman alacağı konuşuluyor.

Gemlik, depremsellik açısından en riskli ilçemiz. Burada TOKİ ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı maharetiyle hızlı kentsel dönüşüm projelerine başlanamadı.

Yenişehir Havalimanı nedense THY’nin iç ve dış hat destinasyonlarına dahil edilemiyor.

Şehrin güneyindeki 4 ilçeyi yakından ilgilendiren il bağlantı yolları onlarca yıldır sürüyor. Bitirilemeyen 2 kilometrelik Doğancı Tüneli, yapımına başlanmayan, bir türlü ihale edilmeyen Kapıkaya tünelleri Ankara desteğine muhtaç.

Bursa-Ankara Otobanı da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan ihale istiyor.

Uludağ Alan Başkanlığı oluşturuldu ama burada halen fiziki tesis, alt ve üstyapı eksikleri var. Uludağ’ın henüz imar planları çıkmış değil.

Şehrin depremsellik nedeniyle boşaltılmış okulları da tümüyle yeniden inşaa edilemedi.

Kent merkezinde dönüşmeyi bekleyen on binlerce riskli konut var. Belediye bütçeleriyle buraların kısa vadede dönüşmesi zor. TOKİ’nin ve bakanlığın el atması şart.

Beklentiler çoğaltmak mümkün.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim için geliyor ama Bursa’nın Ankara’nın desteğiyle yürüyen projelerinin daha fazla sarkmaması için bakanlıklara da gerekli talimatları vereceğini düşünüyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

  1. Her seferinde yazıyorsunuz ama onlarca yıldır bitmeyen, başlanmayan projeler 10 larca yıldır siyasi ilgisizlik yüzünden. 10 larca yıl da bu ilgisizlik devam edecek gibi gözüküyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X