Bursa’da sandığa 1 adım kala önemli kriter!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, TR Düşünce Kulübü Başkanı Ercan Yakut’un dikkat çeken sözlerini köşesine taşıdı…

Bursa’da sandığa 1 adım kala önemli kriter!

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bugüne kadar… En farklı seçim atmosferinin yaşandığı sürecin sonuna geldik. Adayları dinleyen vatandaş yarın sandıkta tercihini yapacak.

Bu ortamda…

Sandığın gelmesine 1 gün kala, “İdeal belediye başkanı nasıl olmalı?” sorgulamasıyla önemli kriterler TR Düşünce Kulübü Başkanı Ercan Yakut’tan geldi.

Öncelikle…

“Güvenilir, adaletli, merhametli, alçak gönüllü, sorumlu, yönetişime açık, dürüst, halkın içinden ve adanmış” tarifi yapan Yakut diyor ki:

Bir…

“Belediye başkanları kendisine emanet edilen ili ya da ilçeyi temsil etmeleri nedeniyle Şehremini, yani şehrin güvenilir insanı olarak anılır. Şehremini herkesin belediye başkanı olmak, adaletle hükmetmek, tevazu ile hizmet etmek ve kul hakkını gözeterek harcamak zorunda.”

İki…

“Şehremini olmak; şehri ve içinde yaşayanları emanet olarak görmek ve bu emanete ihanet etmemek demek. Hizmet ederken de halka ve hakka hizmet ettiğini bilen demek.”

Üç…

“Şehremini şehirden olmalı ve şehri iyi bilmeli. Her sokağı, her sorunu, her vatandaşını bilmeli. Yağmurunda ıslanmalı, soğuğunda üşümeli, sorumluluğu derinden hissetmeli.”

Dört…

“Kentin imarı, tarihi, turizmi, eğitimi, temizliği, güvenliği, kültürü, sanatı, sporu, sosyal hayatı, sağlığı, ulaşımı, toplumun refahı ve huzuru belediye başkanının sorumluluğu. Seçilecek belediye başkanı bunları dert edinen; rantın değil kentin, zalimin değil mazlumun hamisi olan ve hesabını önce vicdanına, sonra Allah’a, sonra şehre ve vatandaşına verebilen belediye başkanı olmalı.”

Beş…

“Irk, dil, din, görüş, cinsiyet, meslek, memleket, renk ve tüm farklılıklara rağmen herkese adaletle ve merhametle hizmet edebilen belediye başkanı olmalı. Ayrıca kenti tüm paydaşlarıyla ve istişare ederek yönetmeli.”

Şunu da ekliyor:

“Katılımcı demokrasinin bayraktarı olmalı. Kendini eleştirenleri her daim dinlemeli ve ödüllendirmeli.”

 

Ercan Yakut: Belediye başkanı herkesi kucaklamalı

Sandığa 1 adım kala … TR Düşünce Kulübü Başkanı Ercan Yakut’un üzerinde durduğu kriterlerden biri şu:

“Belediye başkanları herkesi kucaklamalı. Hatta kentin hayvanlarına, ağaçlarına, tarihine hizmet etmeli. Şehri halkıyla birlikte yönetmeli.”

Şu da önemli:

“Başkan ve çevresindekiler Beytülmal olan belediyenin gelirleri, taşınır veya taşınmazları ile belediye şirketlerini kendi çıkarlarından ileri görmeli.”

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X