Bursa’nın tarihi yeri halka açılıyor!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın önemli bir tarihi yapısının müzeye dönüştürüleceğini bugünkü köşesinde paylaştı.

Bursa’nın tarihi yeri halka açılıyor!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa’nın açık hava müzesi eserlerini ayağa kaldırma çalışmaları kapsamında tarihi bölgede onarımı tamamlanan Zindan Kapı’nın müzeye dönüşmesi için çalışmalar sürüyor.

2 bin 500 yıllık geçmişi olan 3 bin 400 metre uzunluğundaki surların bir parçası konumundaki Zindan Kapı, Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürlüğü’nce müzeye dönüştürülüyor.

Müdürlük burayı müze olarak işlevlendirme amaçlı 27 Ağustos’ta Büyükşehir Belediyesi Encümeni’nde 91 parçalık müze malzemesi alım ve montaj için ihaleye çıktı.

Osmangazi ilçemizin Alacahırka Mahallesi sınırlarındaki Zindan Kapı’nın müzeye dönüştürülmesiyle birlikte yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgi odağı olacağını düşünüyoruz.

67 kulesi bulunan Bitinya Krallığı Surları’nın 5 kapısından biri olan Zindan Kapı’nın ayağa kaldırılma çalışmaları eski Başkan Recep Altepe döneminde başlatılmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da çalışmaları tamamlayarak buranın müzeye dönüşmesi için adım attı. O çalışmalarda sona gelinmesi kentimiz adına sevindirici.

İçinde, ‘kanlı kuyu’, ‘işkence odası’ ile kule bağlantı koridorları ve zindanların yeraldığı Zindan Kapı’nın kentimize ve ülkemize önemli oranda turizm girdisi sağlayacaktır.

Bitinya Krallığı Surları’nın Zindan Kapı’dan başka, Saltanat Kapı, Fetih Kapı, Yer Kapı, Tahtakale Kapı da bulunuyor.

Bursa’daki Zindan Kapı, zindanları, işkence odaları, kan kuyularıyla İstanbul’daki Yedikule Zindanları’ndan sonra ikinci büyük örnek olarak biliniyor.

Böylesi bir değerin kentimizin turizmine kazandırılıyor olmasına sevindik.

Yıllar evvel Romanya’nın Transilvanya bölgesindeki Kont Drakula Şatosu ya da diğer adıyla Kazıklı Voyvoda Şatosu’na gitmiştik.

Orada da buna benzer bölümler vardı. Yerli yabancı milyonlarca insanın ziyaret ettiği şatodan Romanya her yıl büyük bir turizm geliri elde ediyor. Orta Avrupa Turları kapsamında Bükreş’e giden turistler muhakkak bu şatoyu da ziyaret ediyor.

Umarız, bizim Zindan Kapı Müzesi de en kısa sürede turistlerin ziyaretine açılır.

Ancak bir de buranın tanıtımının da profesyonelce yapılması gerekiyor. Özellikle de dış turlar hedeflenerek bir tanıtım çalışması yürütülmeli.

Zindan Kapı Müzesi’nin, kısa sürede Büyükşehir Belediyesi’nin en çok ilgi gören müzeleri arasında yerini alacağına inanıyoruz.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X