Caminin minaresi fırtınada yıkıldı

Çorum’da dün etkili olan fırtınada, tarihi Tabak Camisi’nin minaresi yıkıldı. Minarenin 2 evin arasındaki boşluğa devrildiği olayda, ölen ya da yaralanan olmadı.  

Caminin minaresi fırtınada yıkıldı

Çorum’da dün etkili olan fırtınada, Kunduzhan Mahallesi’ndeki tarihi Tabak Camisi’nin minaresi, 2 evin arasına devrildi. Bu sırada yolda kimse bulunmazken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

O anlar kamerada

Minarenin yıkılmadan önce sallandığı anlar, yakındaki otoparkın güvenlik kamerasına yansıdı. Minarenin yıkılma anı ise kameranın önünde oluşan sis nedeniyle kaydedilemedi. Geçici süre ibadete kapatılan camide tadilat başlatıldı. 

“Namaz bitti, bir gıcırtı sesi geliyordu”

Minarenin yıkılırken, camide bulunan müezzin Hasan Seliç, “Namaz bitti, bir gıcırtı sesi geliyordu. Biz içerideyken, büyük gürültüyle minare yıkıldı” dedi. 

36c92f69828e384558aa5d854de64d49.jpg

“Bu bir mucize”

Otopark işletmecisi Mesut Çağlar da “Sanki caminin minaresini, biri, birilerine zarar vermesin diye eliyle almış, 2 evin arasına bırakmış gibi. Sağa düşse otopark var, sola düşse cemaat ve evler var. Minare tam ortaya, boşluğa düşüyor. İnanın elimizle koysak çok zor bırakırız minareyi oraya. Bu bir mucize. Güvenlik kameralarımız açık, devamlı çalışıyor; ancak minare düşerken, birden görüntü kayboluyor. Sanki bir mucize gibi” diye konuştu. 

002a9151f46438fa41896a7a6ad49bac.jpg

1 kişi hayatını kaybetmişti

Kuvvetli sağanak ve fırtına, yaşamı olumsuz etkilerken, Mecitözü ilçesinde fırtına nedeniyle devrilen ağacın altında kalan bir kişi hayatını kaybetmişti.

77b8fa61819e585077b4abdaa93361a4.jpg

KYK binalarının çatıları uçmuştu

Fırtına nedeniyle Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı Hitit Kız Yurdu yerleşkesinde bulunan 3 binasının çatısı bahçeye uçmuştu.

032c4871dcac82ac5ec0160bea7600de.jpg

Ankara-Samsun karayolu uzun süre trafiğe kapanmıştı

Fırtına nedeniyle Çorum-Ankara karayolunun 2’nci kilometresinde Yaydiğin kavşağında bulunan büyük yön levhalarının devrilmesi sonucu karayolu da uzun süre trafiğe kapalı kalmıştı.

Elektrik akımına kapılan iki hayvan telef olmuştu

Sungurlu ilçesi Yenidoğan Mahallesi’nde ise devrilen ağaç, elektrik tellerini koparmış, yola düşen tellere çarparak elektrik akımına kapılan iki büyükbaş da hayvan telef olmuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X