‘Çöldeki Davos’ boykot gölgesinde başladı

‘Çöldeki Davos’ olarak adlandırılan ‘Geleceğe Yatırım Girişimi (FII) Konferansı’, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından alınan geniş çaplı boykot kararlarının gölgesinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da dün başladı.

‘Çöldeki Davos’ boykot gölgesinde başladı

Veliaht Prens Muhammed bin Selman’ın ülkesinin 2030 vizyonunu tanıtmak amacıyla geçen yıl başlattığı ve bu yıl ikincisi düzenlenen FII Konferansı’na daha önce katılacaklarını açıklayan 40’a yakın isim konferansı boykot kararı aldı.  ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Hollanda Maliye Bakanı Wopke Hoekstra ve İngiltere Uluslararası Ticaret Bakanı Liam Fox 3 gün sürecek konferansa katılmayacaklarını duyurdu. Siyasilerin yanı sıra iş dünyasından da boykota büyük destek geldi. Birçok dev şirketin CEO’su toplantıya katılmıyor. Kaşıkçı olayı nedeniyle uluslararası basın da Riyad’daki konferansı boykot ediyor.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X