Darbe girişimi davasında 74 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

4. Kolordu ve 28. Mekanize davasında 74 sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.

Darbe girişimi davasında 74 sanığa ağırlaştırılmış müebbet

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığındaki eylemlere ilişkin, 263 kişinin yargılandığı davada mahkeme kararını açıkladı. 

20. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda görülen duruşmaya, sanık yakınlarının yanı sıra müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada, taraf avukatlarının beyanda bulunmasından sonra sanıklara son sözleri soruldu.

Mahkeme heyeti, verilen aranın ardından kararını açıkladı.

74 sanık “anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı.

Mahkeme heyeti ayrıca Ejder Yıldırım, Savaş Kurnaz, İdris Başkaya, Ümit Acar, Tarık Kaya, Caner Kaynar, Kürşat Aydoğdu, Devrim soylu, Abdullah Celen, Gökhan Şahin, Şefran Kızılçay, Aydın odabaşı, Hamza Berk, Mustafa Fidan, Ömer İşler, Tahsin Aslan Yakuli, Yahya Aksoy, Mehmet Nahırcıoğlu, Barış Caner ve Koray Özdemir’e, “kasten öldürmek” suçundan 6’şar kez ağırlaştırılmış müebbet ve “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan da toplam 4 bin 65’er yıl hapis cezası verdi.

Eski yarbay Ejder Yıldırım’ı “kasten öldümek” suçundan ayrıca 2 kez daha ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandıran mahkeme heyeti, Hacı Ahmet Aslıhan’ın da “kasten öldürmek” suçundan müebbet hapisle, “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan da 15 yıl ile cezalandırılmasına hükmetti.

Tutuksuz sanıklar Serkan Yağlı ve Koray Özdemir için yakalama emri düzenlenmesine karar veren mahkeme, diğer sanıkların dosyasını başka bir esastan görüşmek üzere ayırdı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X