Dev CEO’larla birlikte Türkiye’ye geliyor

Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmaier, perşembe günü Türkiye’ye geliyor. Bakana, Alman devlerinin CEO’ları da eşlik edecek.

Dev CEO’larla birlikte Türkiye’ye geliyor

Almanya Başbakanı Merkel’in sağ kolu ekonomi bakanı Peter Altmaier, Alman şirketlerinin CEO’larından oluşan 80 kişilik bir heyet ve çantasında milyarlık projelerle Türkiye’ye geliyor.

Hürriyet’ten Celal Özcan’ a konuşan Alman bakan, Perşembe günü başlayacak ziyaretle ilgili, “Alman işinsanlarıyla Türkiye’ye yatırım konusunda büyük bir tedirginlik yaşandı. Biz bunu değiştirmek istiyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretiyle başlayan ikili ilişkileri ekonomik işbirlikleri temelinde derinleştirmek için Türkiye’ye gelen Altmaier’e Siemens, Mercedes, BMW, Bosch, Krone, Thysen Krupp, EON gibi Almanya’nın mega şirketlerinin 35 CEO’sunun eşlik edeceği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bazı bakanlarla birlikte perşembe günü bu isimlerle bir araya gelmesi bekleniyor. 

Ayrıca 80 kişilik Alman heyetinde, Alman medyasından ARD, RTL gibi televizyon kanalları ve en ciddi gazetelerinden 25 gazeteci, müsteşar ve uzmanlar da yer alacak.

Haberde, Altmaier’in ziyarete ilişkin değerlendirmeleri yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X