Diyarbakır’da polis aracı devrildi: 3 polis yaralı

Diyarbakır’da, 15 Şubat protestoları kapsamında göstericileri kovalayan polis zırhlı aracı ile karşıdan gelen bir araç çarpıştı. Kazada 3 polis yaralandı.

Diyarbakır’da polis aracı devrildi: 3 polis yaralı

Kazada 3 polis yaralanırken, güvenlik güçlerinin, ‘dur’ ihtarına uymadığı için açtığı ateş sonucu 17 yaşındaki bir genç yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, Kayapınar ilçesine bağlı Huzurevleri semtinde, Abdullah Öcalan’ın Kenya’da yakalanarak Türkiye’ye getirilişini protesto eden bir grup gösterici, polise taş, havai fişek ve molotofkokteylleri ile saldırdı. Polis, biber gazı ve tazyikli su kullanarak grubu dağıttı. Göstericileri kovalayan polis zırhlı aracı, karşıdan gelen bir araçla çarpıştı. Kazada 3 polis yaralandı.

Öte yandan, polisin ‘dur’ ihtarına uymayan bir genç, güvenlik güçlerinin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Yaralı polisler, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, kent genelinde küçük çapta olaylar devam ediyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X