Erdoğan: 24 Haziran’da mesele, istiklal ve istikbal meselesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “24 Haziran’da mesele, Türkiye’nin istiklali ve istikbali meselesidir. Her kim, 24 Haziran’ı hırslarının hesap yeri gibi görürse, sadece kendi değil, evlatlarının geleceğini de tehlikeye atar.” dedi.

Erdoğan: 24 Haziran’da mesele, istiklal ve istikbal meselesi

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisince 29 Ekim Bulvarı’nda düzenlenen mitingde vatandaşlara hitap etti. 

Recep Tayyip Erdoğan, bu sırada vatandaşların “Recep Tayyip Erdoğan şeklindeki tezahüratları üzerine, “Şu coşkuya bak, Denizli’ye bak. Her zaman böyle, yürüyeceksin, millet yürüyecek arkandan.” dedi. 

AK Parti’nin 16 yıldır Türkiye’ye sadece ve sadece hizmet getirdiğini belirten Erdoğan, “Biz eski dönemlerde olduğu gibi ülkemizi koalisyonlara, krizlere, kaoslara, belirsizliklere mahkum etmedik. Karşımıza çıkan sorunlar ne kadar büyük olursa olsun demokrasi yolundan, kalkınma hedeflerimizden, yatırımlarımızdan, projelerimizden asla taviz vermedik.” değerlendirmesini yaptı. 

Uluslararası camiada Türkiye’yi büyüttüklerini dile getiren Erdoğan, “Davos’da ‘One minute.’ dedik işi bitirdik. Birleşmiş Milletlerde ‘Dünya beşten büyüktür.’ dedik, onlara bunu öğrettik. Bu liderlik işidir liderlik, çıraklık işi değil. Bakkal dükkanınız var çırağa teslim eder misiniz? Bunlara beş koyun verin kaybeder gelirler.” diye konuştu.

“15 yılda 1,8 milyar lira tarımsal destek verdik”

Denizli’ye 14 baraj ve 8 gölet inşa ettiklerini, 4 baraj ve 5 gölet daha yapacaklarını belirten Erdoğan, son 16 yılda 628 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını dile getirdi.

Denizlili çiftçilere son 15 yılda 1,8 milyar lira tarımsal destek verdiklerini vurgulayan Erdoğan, “Bay Kemal bu paraları biz çiftçimize verdik, çiftçimize. Sen sadece çık kürsüden hakaret et. Kadıköy’de miting yapıyor, Kadıköy’de, ‘Hırsız Erdoğan’ diye bağırtıyor. Kimi, kendi tabanını. Bağırtan kim, Muharrem. Yazıklar olsun. Hangi delilin var terbiyesiz. ‘Man Adası’ dediniz, sizleri yargı mahkum etti. 197 bin liraya sizi mahkum etti. Bunlarda terbiye diye bir şey yok, ahlak diye bir şey yok. Ne olacak, 24 Haziran’da sizleri inşallah benim milletim sandığa gömecek.”

“Bunların cumhurbaşkanlığı falan diye derdi yok”

Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Bay Muharrem, kıraathanenin manası şudur, okuma evi… Bu kıraathanelerde kitaplar, internet olacak, kek, çay, kahve de olacak, gençlerimiz orada kitap okuyacaklar. Orada senin gibi iskambil atmayacaklar, senin gibi okey taşlarını sallamayacaklar.” dedi. 

Erdoğan, şöyle devam etti:

“Gördük ki, bir ayda Muharrem de başımıza kesildi bir küçük Kılıçdaroğlu. Daha doğrusu bu da çakma Kılıçdaroğlu. Aslı bir yanda, çakması öteki yanda hepsini toplasan, bırakınız Türkiye’ye cumhurbaşkanı, CHP’ye bir tane genel başkan etmiyor. Bunların cumhurbaşkanlığı falan diye derdi yok. Bunların tek derdi seçimden sonra CHP Genel Başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı.”

“Partisi onu başından savmak için sahaya sürdü”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir tarafta 16 yılda ülkemizi 3,5 kat büyütmüş bir cumhurbaşkanı adayı ve onun partisi var. Diğer tarafta tek vaadi yıkmak, kapatmak, atmak, sökmek olan bir anamuhalefet adayı ve onun partisi var. Rozetini çıkartmakla tarafsız olduğunu sanıyor. Aslında o, yakasından partisinin rozetini çıkarmadı. Partisi onu başından savmak için sahaya sürdü.” ifadelerini kullandı. 

“24 Haziran’da mesele, istiklal ve istikbal meselesi”

24 Haziran’da meselenin, Türkiye’nin istiklali ve istikbali meselesi olduğunu belirten Erdoğan, “Her kim, 24 Haziran’ı hırslarının, öfkelerinin, kırgınlıklarının hesap yeri gibi görürse, sadece kendinin değil, evlatlarının da geleceğini tehlikeye atar.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X