Gasp sanıkları için karar çıktı

Bursa’da geçen yıl bir kişiyi silah zoruyla gasp ettikleri iddiasıyla yargılanan 4 sanığa, 2 yıl 1 ay ile 7 yıl 8 ay 15 gün arasında değişen hapis cezaları verildi. 

Gasp sanıkları için karar çıktı

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın karar duruşmasına, tutuklu sanık Zekeriya S., tutuksuz sanıklar Hasan S., Göksel Ş. ve Doğan S. ile mağdur Fatih D. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada kararını açıklayan mahkeme heyeti, Zekeriya S.’yi 2 yıl 1 ay, Hasan S.’yi 7 yıl 8 ay 15 gün, Göksel Ş. ve Doğan S.’ı ise 6 yıl 8’er ay hapse mahkum etti.

Heyet, tutuklu sanık Zekeriya S.’nın hükümle birlikte tahliyesine de karar verdi.

Olay

Geçen yıl 16 Mayıs’ta, Mahmudiye Mahallesi Hayrettin Ender Sert Tesisleri önünde motosikletiyle ilerleyen Fatih Demircan, kendisini araçla takip eden sanıklar tarafından silah zoruyla gasp edilmişti. Sanıklar tarafından 10 bin lirası ve bankamatik kartları gasbedilen Demircan, başına tabanca kabzasıyla vurulması sonucu yaralanmış ve 112 Acil Servis ekiplerince İnegöl Devlet Hastanesine kaldırılmıştı. Olayın ardından kaçan zanlılar yakalanmış ve haklarında dava açılmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X