Gemlik’te metruk binalar yıkılıyor

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, tehlike oluşturan terkedilmiş binaların yıkımına devam ediyor.

Gemlik’te metruk binalar yıkılıyor

Bir yandan kaçak yapılarla mücadele eden ekipler, diğer yandan da atıl durumda bırakılmış, tehlike saçan ve madde bağımlılarının mekânı haline gelen metruk binaları yıkıyor. Tespit edilen binaların birçoğunun kamulaştırıldığını, başta yeşil alan olmak üzere çiçeklendirme ve yeniden yapılandırma çalışmalarının yapılacağının altını çizen Belediye Başkanı Refik Yılmaz, “Bir yandan modern Gemlik’i inşa etmek için ciddi çalışmalar yürütürken, diğer yandan da kötü görüntüleri tek tek ortadan kaldırıyoruz.

Bazı mahallelerde sahipleri tarafından terkedilmiş, içerisinde kimsenin oturmadığı, bakımsızlıktan yıkılmaya yüz tutmuş pek çok bina bulunuyor. Dolayısıyla, insanlarımızın yaşadığı bölgelerde yıkılma tehlikesi bulunduğu için, can ve mal güvenliği açısından ciddi tehlike arz ediyor. Boş oldukları için bazı kişiler tarafından kötü maksatlarla için kullanılabiliyor. Gemlik Belediyesi olarak bu tür binaları yıkıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X