Gomane Dağı’nda bayram coşkusu

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki 2071 rakımlı Gomane Dağı’nda konuşlu üs bölgesinde güvenliği sağlayan Mehmetçik, Kurban Bayramı’nın coşkusunu yaşıyor.

Gomane Dağı’nda bayram coşkusu

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki 2071 rakımlı Gomane Dağı’nda konuşlu üs bölgesinde güvenliği sağlayan Mehmetçik, Kurban Bayramı’nın coşkusunu yaşıyor.

Bayram dolayısıyla ilk kutlama programı Şemdinli 34. Hudut Tugay Komutanlığında yapıldı.

“Birliğimiz 7 gün 24 saat görevi başındadır”

Dini bayramların kırgınlık ve küskünlükler yerine dostluk ve kardeşlik duygularının yaşandığı müstesna günler olduğunu anlatan 34. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, şöyle konuştu:

“İçinizde bazılarınız bu bayramı ilk defa ailelerinden ayrı olarak geçirmektesiniz. Ancak unutmayınız ki icra ettiğiniz bu kutsal görev sayesinde milletimiz bayramı huzur ve refah içerisinde geçirmektedir. Sizden önceki kahramanlar bu görevi nasıl gerekirse canları ve kanları pahasına yerine getirdiyse siz de şan ve şerefle görevinizi bitirip sizin yerinize gelecek kardeşlerinize bu kutsal görevi devredeceksiniz. Teröristle mücadele harekatı ve hudut güvenliğinin sağlanmasına yönelik kritik öneme haiz görevleri olan birliğimizin tüm fertleri yüce milletinin huzur ve güvenliği için 7 gün 24 saat görevinin başındadır. Sorumluluk bölgemizde son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da görevimiz devam edecektir.”

Gomane’de bayramlaşma

Irak sınırındaki 2071 rakımlı Gomane Dağı’nda konuşlu üs bölgesinde güvenliği sağlayan Mehmetçik, Kurban Bayramı’nın coşkusunu yaşıyor.

Kartal yuvasını andıran üs bölgesinde zorlu doğa koşullarında gece gündüz görev yapan askerler, nöbet tutukları mevzilerde ailelerine duygu dolu mesajlar gönderdi.

Askerler, bayram dolayısıyla alınan kurbanlıkları dualar eşliğinde Gomane Dağı’nın zirvesinde komutanlarıyla kesti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X